Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2017

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2017

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2017

2021-11-23T18:23:30+00:00

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας

Στις 3 Ιουνίου 2017 και για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια οι κιθαριστές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο μάθημα κιθάρας- σεμινάριο, στο Πνευματικό Κέντρο “Στυλιανός Ρέστης” στην Κορησσία, με τον διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας Δημήτρη Κουρζάκη.

Οι μικροί κιθαριστές είχαν τη δυνατότητα να δείξουν την πρόοδό τους και τη χαρά να παίξουν μαζί με τον διακεκριμένο μουσικό, αποκομίζοντας έτσι πολύτιμες γνώσεις- εμπειρία και ένα σημαντικό κίνητρο για να εξελιχθούν έως την επόμενη επίσκεψη, την οποία περιμένουμε όλοι μας με μεγάλη χαρά. Η δάσκαλος κιθάρας του Εργαστηρίου Αλέξης Σακίρι ήταν εκεί για να εμψυχώσει και να πλαισιώσει την προσπάθειά τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Μουσικές της Μεσογείου

Για τη θερινή συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2017 είναι αρκετό να παραθέσουμε το συγκινητικό μήνυμα που λάβαμε από την κ. Έφη Μηνακούλη. Η καθηγήτρια φωνητικής και μαέστρο της χορωδίας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος που, χάρη στη χορηγία του John S. Fafalios Foundation, συνεργάστηκε στενά με τους δασκάλους και τους μαθητές του Εργαστηρίου και συνέβαλε ενεργά στην επιτυχία της συναυλίας, μας γράφει:

Μουσικές της Μεσογείου - Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κέας 2017

«Η συναυλία μας με τίτλο Μουσικές της Μεσογείου έγινε εχθές στο θεατράκι κάτω από το παλιό δημαρχείο, με την συμμετοχή όλων των μαθητών του πιάνου, της κιθάρας και της μουσικής προπαιδείας και της χορωδίας του Μουσικού Εργαστηρίου.

Ολοκληρώθηκε έτσι μια πορεία τριών μηνών, η οποία προσέφερε υπέροχες στιγμές σε όλους μας. Κύριος στόχος μας ήταν η μουσική σύμπραξη η οποία έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους να βιώσουν στην πράξη θεμελιώδεις μουσικές έννοιες όπως ο ρυθμός, η μελωδία, η αρμονική συνοδεία, το κούρδισμα, οι διαφοροποιήσεις της δυναμικής, η επικοινωνία με τον μαέστρο και ανάμεσα στους μουσικούς. Παράλληλα αναπτύχθηκε ομαδικό πνεύμα που βοήθησε τα παιδιά να ξεπεράσουν το φυσικό άγχος που συνοδεύει την ερμηνεία μπροστά στο κοινό. Τραγούδησαν και έπαιξαν μαζί παιδιά και γονείς οι οποίοι προσήλθαν συνεπέστατα σε όλες τις πρόβες, συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στο οποίο ήταν εμφανής η “χαρά που σου δίνει η μουσική”, όπως έλεγε ένα από τα τραγούδια μας. Το φινάλε επεφύλαξε μια υπέροχη έκπληξη στο ακροατήριο καθώς ένας από τους πιο αγαπητούς παραδοσιακούς μουσικούς ο Αντώνης Ζουλός τραγούδησε και έπαιξε βιολί μαζί μας αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η μουσική είναι μία.

Ευχαριστώ πολύ τον σύνδεσμο Φίλων του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας και το ίδρυμα John Fafalios που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμπράξω με τους καθηγητές Αλέξη Σακίρι, Ιουλία Μιχαηλίδου και Κωνσταντίνα Βρεττού και τους μαθητές τους και να μοιραστώ μαζί τους τόσο δυνατές μουσικές στιγμές.

Και σε άλλα με υγεία!»

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Έφη Μηνακούλη για τη συμβολή της στη συναυλία αλλά και για τη συνολική συμπαράστασή της στο έργο του Συνδέσμου!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, και το κατάμεστο πνευματικό κέντρο “Στυλιανός Ρέστης” πλημμύρισε από τις μελωδίες των μικρών μουσικών.

Οι μαθητές του πιάνου, της κιθάρας και της μουσικοκινητικής, έπαιξαν τα αγαπημένα τους κομμάτια, και όλοι μαζί υποδεχθήκαμε και καλωσορίσαμε τη νέα μουσική παρέα του εργαστηρίου, τη χορωδία μας, η οποία τραγούδησε κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Στη γιορτή, εμφανίστηκε για πρώτη φορά και η ομάδα των μικρών φλογεριστών, που τράβηξε την προσοχή μικρών και μεγάλων.

Η βραδιά έκλεισε με κεράσματα που ετοίμασαν οι γονείς των παιδιών, χαμόγελα και ευχές για το νέο έτος του έρχεται. Στη γιορτή μας παρευρέθησαν ο δήμαρχος Κέας κ. Γιάννης Ευαγγέλου καθώς και δάσκαλοι από τα σχολεία του νησιού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και τη συνεχή στήριξη.