Πανηγυρική κορύφωση

///Πανηγυρική κορύφωση

Πανηγυρική κορύφωση

2018-10-14T21:28:30+00:00

Η παρουσίαση των μαθητών του πιάνουΤην Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Μέρες Μουσικής – Μέρες Κιθάρας». Το απόγευμα, η παρουσίαση των μαθητών του πιάνου με την καθοδήγηση του Διονύση Μαλλούχου και της Δάφνης Τόκκα στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη» συγκίνησε και ενθουσίασε. Ακούσαμε μια ποικιλία έργων από τα παιδιά που είχαν παρακολουθήσει το σεμινάριο και συμμετείχαν με ηχητικά εφέ μικρά παιδιά της προπαιδείας. Απολαύσαμε τα έργα ζωγραφικής που είχαν εμπνευστεί από τις μέρες μουσικής που έζησαν μαζί με το δάσκαλό τους και το μικρό χάρτινο «στόλο» που είχαν κατασκευάσει και που είχε ελλιμενιστεί πάνω στο πιάνο!
Το βράδυ, στο γήπεδο – αυλή του Γυμνασίου-Λυκείου Απολλωνίας, πενήντα πέντε (55!) κιθάρες, ένα βιολί, ένα τσέλο και το τραγούδι της Ελεάννας Κωνσταντά, ολοκλήρωσαν με τον ιδανικό τρόπο τις μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Οι μαθητές που πήραν μέρος στα σεμινάρια κιθάρας, δάσκαλοι μουσικής σε Μουσικά Εργαστήρια του Συνδέσμου, διακεκριμένοι κιθαρίστες και οι String Demons, αποτέλεσαν μία ορχήστρα, που υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, παρουσίασε ένα πρόγραμμα, που υπήρξε μουσική απόλαυση για τις κατάμεστες από ακροατές-θεατές εξέδρες του γηπέδου.

Οι μαθητές κιθάρας του σεμιναρίου Νωρίτερα στην προσφώνηση της η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μ. Κωνσταντινίδη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του Συνδέσμου και όλων, όσοι πήραν μέρος στο Φεστιβάλ, στο Δήμο Σίφνου και σε όλους τους ανθρώπους, ονομαστικά, για την υποδοχή, στήριξη και την παντοειδή υποστήριξη που προσέφερε η Σίφνος. Ο κ. Δήμαρχος Α. Μπαμπούνης εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για το ότι ο Σύνδεσμος οργάνωσε ένα τόσο σπουδαίο μουσικό γεγονός στο νησί και επανέλαβε την διάθεση του Δήμου να καθιερωθεί αυτό το Φεστιβάλ ως θεσμός που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Στην αρχή της συναυλίας επιδόθηκαν τα διπλώματα σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στα σεμινάρια κιθάρας αλλά και πιάνου, ενώ στο τέλος της αναμνηστικά δώρα στους Βαγγέλη Μπουντούνη, Μάρω Ραζή και Διονύση Μαλλούχο, που ήταν καλλιτεχνικά επικεφαλής της όλης διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ σφραγίστηκε με τη Βραδιά της (σιφνέικης) Ρεβυθάδας και η γιορτή έκλεισε με την ευχή: «Και του χρόνου»!