Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2013

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2013

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2013

2018-10-17T20:27:05+00:00

Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Ένα Μουσικό Σύνολο της «Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την Αιγίδα της ΕΡΤ» και 4 μαθητές από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ικαρία με πρωτοβουλία του Συνδέσμου “Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” και με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Δήμου Ικαρίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε ανοιχτό μάθημα των 2 μουσικών εργαστηρίων Ικαρίας – Λήμνου, των τμημάτων του πιάνου, στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας. Τα παιδιά των εργαστηρίων έχοντας ετοιμάσει κομμάτια για 4 χέρια συναντήθηκαν και έπαιξαν μαζί, μη γνωρίζοντας το ένα το άλλο. Στην αρχή ήταν διστακτικά, αλλά κατά την διάρκεια του μαθήματος γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μίλησαν για τα μουσικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, άκουσαν ο ένας τον άλλον και κατέληξαν να διασκεδάζουν παίζοντας μουσική.

Το Μουσικό Εργαστήριο Λήμνου Συναντά το Μουσικό Εργαστήριο Ικαρίας

Στις 11 Μαΐου 2013 στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συναυλία Μουσικού Συνόλου της «Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την Αιγίδα της ΕΡΤ». Η προσέλευση του κόσμου ήταν αξιοσημείωτη, καθώς δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να έρθουν σε επαφή με ακούσματα και μελωδίες διαφορετικές από αυτές της παράδοσης του τόπου τους όπως W.A. Mozart, D. Schostakovitch κ.λ.π. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η μαέστρος της Ορχήστρας Νίνα Πατρικίδου, ιδρύτρια και διευθύντρια της Ορχήστρας, και έλαβαν μέρος η Maria Francisca Rocca Arbelaez – βιολί, ο Άγγελος Σχοινάς – βιολί, ο Θωμάς Μπίκoς – κλαρινέτο και ο Ανδρέας Ανθόπουλος – φαγκότο. Οι μαθητές πιάνου των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας και Λήμνου συμπλήρωσαν το πρόγραμμα με τα έργα που είχαν ετοιμάσει την προηγούμενη μέρα! Γονείς και κοινό θαύμασαν και επιβράβευσαν με το ζεστό τους χειροκρότημα την προσπαθεια αυτή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Χρ. Σταυρινάδης, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με την πρωτοβουλία του Συνδέσμου και των καθηγητών του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας, που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση της βραδιάς σε άριστη συνεργασία με τη μαέστρο της Ορχήστρας.

Ακολούθησε δείπνο στο οποίο οι μαθητές των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας και Λήμνου και οι νεαροί μουσικοί της ορχήστρας είχαν την ευκαιρία μέσα σ’ένα πολύ ευχάριστο κλίμα να ανταλλάξουν μουσικές γνώσεις και εμπειρίες και να δημιουργήσουν νέες φιλίες μεταξύ τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το ανοιχτό μάθημα στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook και ένα video στο YouTube!

Θερινές συναυλίες

Καλοκαιρινές Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2013

Στις 14 και 15 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι δύο συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας, στον Άγιο Κήρυκο και στον Εύδηλο αντίστοιχα. Γονείς και φίλοι βρέθηκαν εκεί για να καμαρώσουν την πρόοδο των παιδιών και να τα χειροκροτήσουν. Είχαν προηγηθεί οι εξετάσεις τους και στο τέλος κάθε βραδιάς πήρε ο καθένας το πιστοποιητικό παρακολούθησης του έτους.

Στον Άγιο Κήρυκο εκτός από την κιθάρα και το πιάνο παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, και η τάξη της Μουσικής Προπαιδείας, με πολύ μικρά παιδιά. “Μαγειρεύοντας τις νότες” ήταν το θέμα της παρουσίασης και όλα τα παιδιά ήταν ντυμένα μάγειροι, με κουτάλες και κατσαρόλες στα χέρια και οι θεατές διασκέδασαν πολύ… Το Σύνδεσμο εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κυρία Αλεξάνδρα Βρετού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook εδώ και εδώ!