Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων στο Φρυ της Ι.Ν. Κάσου η συναυλία, με την οποία συμμετείχε το Μουσικό Εργαστήρι Κάσου στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για την 202η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου!
Οι σπουδαστές του Μουσικού Εργαστηρίου Κάσου και οι δασκάλες τους, Ειρήνη Δάκα και Κάλλια Κανακαράκη, τίμησαν τους ήρωες του ολοκαυτώματος του 1824 και ύμνησαν την ειρήνη και την ελευθερία. Ανέγνωσαν ποιήματα και αποσπάσματα ποιημάτων των Μ. Λαμπρίδη, Δ. Σολομού και Γ. Ρίτσου τα επένδυσαν μουσικά στην κιθάρα και στο πιάνο. Οι ακροατές χειροκρότησαν τα παιδιά της Κάσου για την σπουδαία τους πρόοδο και συνεχάρησαν τις δασκάλες τους για την αφοσίωση στο έργο του Εργαστηρίου.
Το πρόγραμμα συμπλήρωσαν τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Κάσου, που χόρεψαν δύο παραδοσιακούς χορούς (ζερβό και σούστα) με τη συνοδεία της λίρας του Νεκτάριου Σταματάκη και του λαούτου του Ηλία Διακάκη.
Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και η επίτιμη δημότης Ι.Ν. Κάσου και τέως Νομάρχης Δωδεκανήσου Αγγελική Συνοδινού. Τον Σύνδεσμο “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μαργαρίτα Βαμβακάρη-Νειάδα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την αμέριστη βοήθειά του, τους γονείς των σπουδαστών για τη στήριξή τους και το κέρασμα που προσέφεραν στο τέλος της συναυλίας.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook.