Θερινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κάσου

///Θερινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κάσου

Θερινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Κάσου

2024-06-18T19:35:17+00:00

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων στο Φρυ της Ι.Ν. Κάσου η συναυλία με την οποία συμμετείχε το Μουσικό Εργαστήρι Κάσου στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για την 200η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή των ζωγραφικών έργων που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του Εργαστηρίου με έμπνευση από το Ολοκαύτωμα της Κάσου. Αυτά τα έργα παιδικής τέχνης θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε λεύκωμα με την ευγενική σύμπραξη της Μαριβίτας Γραμματικάκη, συγγραφέως παιδικών βιβλίων και παραμυθιών και τέως μέλους της συμφωνικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (βιόλα).

Στη συνέχεια οι σπουδαστές του Μουσικού Εργαστηρίου Κάσου και οι δάσκαλοί τους, Ειρήνη Δάκα και Θωμάς Καρατζιάς, ερμήνευσαν αποσπάσματα κλασικών και νεότερων μουσικών έργων αλλά και ελληνικά τραγούδια! Το ακροατήριο ενθουσιάστηκε με την πρόοδο και την παρουσία των μικρών μαθητών. Η συγκίνηση ήταν αναπόφευκτη. Το χειροκρότημα από τους 150 ακροατές ήταν πυκνό και διαρκές και απογείωσε τη χαρά των συντελεστών!

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Νικολέττα Σοφίλα, που φρόντισε και για τη ρύθμιση του ήχου και του φωτισμού. Την παρουσίαση ανέλαβε με επιτυχία η Ελένη Σταματάκη. Τις ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους.

Τον Σύνδεσμο “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” εκπροσώπησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ζωγραφούλα Αγγελίδου και Μαργαρίτα Βαμβακάρη-Νειάδα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook.