Θερινές εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2023

///Θερινές εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2023

Θερινές εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2023

2023-08-06T10:51:24+00:00

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Iουνίου 2023, η αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μούδρου φιλοξένησε τις καλοκαιρινές μαθητικές συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, που σηματοδότησαν και τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Ιουνίου, οι μαθητές των τμημάτων κλασικής κιθάρας και πιάνου παρουσίασαν σε ατομικές εκτελέσεις ή ντουέτα την πρόοδό τους μέσα από αγαπημένα τους μουσικά έργα, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Άρη Κρασσά, Μάκη Καλλιάνη και Νίκης Μπουζιωτοπούλου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Eργαστηρίου στο Facebook.

Στις 17 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν τα τμήματα του Μουσικού Εργαστηρίου σε μία συναυλία με τίτλο “Οι μαθητές επιλέγουν”. Μελωδίες και γνωστά τραγούδια επιλεγμένα από τους μαθητές των τμημάτων ενορχηστρώθηκαν, πήραν νέα μορφή και ερμηνεύτηκαν από το Μικτή Ορχήστρα και τη Χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου. Τη συναυλία άνοιξαν οι μαθητές του τμήματος Μουσικοκινητικής με έργα ερμηνευμένα σε μεταλλόφωνο και μελόντικα.

Στις 19 Ιουλίου 2023  η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηριού Λήμνου παρουσίασε στο Ανοιχτό Θέατρο Μούδρου “Μια Θάλασσα από νότες”, μία συναυλία αφιερωμένη στις μουσικές επιλογές των μελών της χορωδίας. Τραγούδια από όλο το εύρος του ελληνικού ρεπερτορίου ενορχηστρώθηκαν από τον καθηγητή πιάνου του Μουσικού Εργαστηρίου Μάκη Καλλιάνη, που συνόδευσε τη χορωδία στο πιάνο, ενώ στην κιθάρα και το τραγούδι συνέδραμε και ο φίλος και χορωδός Γιώργος Ματούσης. Στη συγκεκριμένη συναυλία, το Μουσικό Εργαστήρι είχε τη χαρά να υποδεχθεί τον εξαιρετικό δεξιοτέχνη στο βιολί, ερευνητή και δάσκαλο Κυριάκο Γκουβέντα, ο οποίος έντυσε μαγικά αρκετά από τα κομμάτια του προγράμματος.

Στις 23 Ιουλίου 2023 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου “Παύλος Κουντουριώτης” πραγματοποίησε τα εγκαίνια προσωρινής Λαογραφικής Έκθεσης, δίπλα στο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας. Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου και το τμήμα της Χορωδίας πλαισίωσαν μουσικά τα εγκαίνια της έκθεσης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Eργαστηρίου στο Facebook.