“Η φυλή των Βρομύλων” από το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

///“Η φυλή των Βρομύλων” από το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

“Η φυλή των Βρομύλων” από το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

2023-07-22T17:41:47+00:00

 

Την Τρίτη 20 και Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας πραγματοποίησε τη θερινή του εκδήλωση του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ε.Λ Ευδήλου και στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου αντίστοιχα.

Μία χρονιά υπέροχη και πέρα για πέρα δημιουργική έφτασε για ακόμα μία φορά στο καλοκαίρι της! Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη μουσική συναυλία από τα τμήματα κλασικού βιολιού και κλασικής κιθάρας. Στη συνέχεια οι ομάδες πιάνου και μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff (ensemble orchestra) παρουσίασαν τη μουσική παράσταση “Η Φυλή των Βρομύλων” με στόχο την ελεύθερη έκφραση και τη συλλογική δημιουργία. “Η Φυλή των Bρομύλων” είναι μια ιστορία της Elise Gravel, σε εικονογράφηση της Magali le Huche, που μιλά για τα δικαιώματα των παιδιών και την αξία της ελεύθερης βούλησης. Παρουσιάζει με ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο μια ομάδα μικρών παιδιών που ζουν μόνα τους, ξέγνοιαστα στο δάσος, μακριά από κανόνες και συμβάσεις… Κατά τη διάρκεια της παράστασης εναλλάχθηκαν με αφηγηματικό τρόπο αποσπάσματα από ποιήματα του Γ. Σεφέρη, Γ. Σαραντάρη και Κ. Καρυωτάκη, που αποδίδουν τον συμβολισμό της ιστορίας και τα βαθύτερα νοήματά της.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά και κάθε ένα ξεχωριστά για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε. Συγχαρητήρια σε όλους, σε όλες, μικρούς, μεγάλους αλλά και σε όσοι βοήθησαν για να αποχαιρετιστούμε με αυτόν τον μαγικό τρόπο μέσα στη χαρά, τη συγκίνηση και τη μουσική!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Ικαρίας, στους Νίκο Καλαμάρα & Νίκο Λαρδά για τη στήριξη, στον Γιάννη Φέρλα για τον φωτισμό και στον Βασίλη Καζάλα για τον ήχο. Επίσης ευχαριστούμε την θεατρική ομάδα Duende για την παραχώρηση του εξοπλισμού και τον Βασίλη Λουκά για την παραχώρηση του χώρου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ε.Λ Ευδήλου, το Βιβλιοπωλείο Νέα Σελίδα για την χορηγία, την Εριφύλη Στεφανίδου και την Ειρήνη Δημάκη για την έμπνευση!

Υπεύθυνοι Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας: Αναστασία ΤσαντίρηΟρέστης ΤσεκούραςΕύα Τσαντίρη