«Σφαίρα είναι και Γη…ρίζει» στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου

///«Σφαίρα είναι και Γη…ρίζει» στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου

«Σφαίρα είναι και Γη…ρίζει» στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου

2023-06-12T07:20:00+00:00

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη” στο Κάτω Πετάλι δύο εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε έννοιες σχετικές με το περιβάλλον και την καταστροφή του πλανήτη, η κατανόηση της μοναδικότητας της Γης ως τόπου φιλοξενίας των ανθρώπων και η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας αποτέλεσαν μερικούς από τους παιδαγωγικούς και καλλιτεχνικούς στόχους του προγράμματος.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σφαίρα είναι και Γη…ρίζει» 12 παιδιά από 4 έως 12 ετών ανακάλυψαν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μετατράπηκαν σε πραγματικούς αλλά και…φανταστικούς πλανήτες και δημιούργησαν τα δικά τους «πλανητικά» έργα τέχνης.

Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων τα παιδιά συνεργάστηκαν ομαδικά, προβληματίστηκαν και ανέπτυξαν την κριτική τους ικανότητα, παρατήρησαν εικόνες και ήχους από τη Γη, και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος αναπτύσσοντας την φαντασία και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από την παιδαγωγό τέχνης – εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεργάτιδα του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου, Ειρήνη Γοζαδίνου.