Πρωτομαγιά στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου

///Πρωτομαγιά στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου

Πρωτομαγιά στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου

2023-05-01T10:30:38+00:00

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη” στο Κάτω Πετάλι δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο “Χρώματα κι Αρώματα του Μαγιού Καμώματα” με αφορμή την Πρωτομαγιά, την άνοιξη και τα λουλούδια που γιορτάζουν!

Τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών ανακάλυψαν στοιχεία και μυρωδιές της άνοιξης και… έγιναν λουλούδια χορεύοντας και περπατώντας σε ρυθμούς Tchaikovsky. Στο τέλος δημιούργησαν με υλικά χειροτεχνίας και ανακυκλώσιμα υλικά τα δικά τους πολύχρωμα λουλούδια. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13 παιδιά.

Τα παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών γνώρισαν την άνοιξη μέσα από έργα τέχνης, ποιήματα, μουσικές, αντικείμενα και παροιμίες και αφού τα… ζωντάνεψαν υπό τις ανοιξιάτικες μελωδίες του Vivaldi, δημιούργησαν το δικό τους «λουλουδάτο» στεφάνι από υλικά χειροτεχνίας και ανακυκλώσιμα υλικά. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων τα παιδιά συνεργάστηκαν ομαδικά, αλληλοεπίδρασαν σε μικρότερες ομάδες και δημιούργησαν τις δικές τους ανοιξιάτικες ιστορίες. Μέσα από τη βιωματική διαδικασία χρησιμοποιήσαν όλες τους τις αισθήσεις για να έρθουν σε επαφή με την εποχή της άνοιξης και να κατασκευάσουν τελικά τις δικές τους ανθοδέσμες και τα δικά τους πρωτομαγιάτικα στεφάνια!

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από την παιδαγωγό τέχνης – εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεργάτιδα του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου Ειρήνη Γοζαδίνου.