Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022 με το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

///Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022 με το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022 με το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου

2023-02-28T19:45:22+00:00

Πλούσια καλλιτεχνική δράση συνδυασμένη με κοινωνική προσφορά παρουσίασε το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών του 2022.

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μύρινα και Μούδρο

Ο Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου και η κοινότητα Μύρινας διοργάνωσαν στις 9 Δεκεμβρίου 2022 τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Υψιπύλης, στη Μύρινα.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου “Παύλος Κουντουριώτης” διοργάνωσε στις 17 Δεκεμβρίου 2022  τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Μούδρου! Οι δύο εκδηλώσεις  περιελάμβαναν πολλή μουσική αλλά και ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου συμμετείχε και στις δύο φωταγωγήσεις με τα μέλη της Μικτής Ορχήστρας και της Νεανικής Χορωδίας ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα αλλά και γνωστά χριστουγεννιάτικα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook!

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα χωριά της Ανατολικής Λήμνου

Το   Μουσικό   Εργαστήρι  Λήμνου, στις 24 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Χριστουγέννων, αποφάσισε να ταξιδέψει χριστουγεννιάτικες μελωδίες στα χωριά της Ανατολικής Λήμνου. Οι καθηγητές Νίκη Μπουζιωτοπούλου και Μάκης Καλλιάνης και οι μαθητές Έφη Ζυγούρη, Ειρήνη και Ραφαηλία Ταρσή στο τραγούδι, Νόρα Σέχου στο toy piano, Κατερίνα Γουδέλλη στη melodica και ο μικρός Ιάσονας Καλλιάνης στα κρουστά ξεκίνησαν το οδοιπορικό τους από το βορειοανατολικότερο σημείο του νησιού, τον Φάρο της Πλάκας. Στο στρατιωτικό φυλάκιο του Φάρου με μεγάλη χαρά και έκπληξη οι στρατιώτες και τα στελέχη άκουσαν παραδοσιακά κάλαντα από την Κέρκυρα, την Ικαρία και τη Χίο. Στη συνέχεια οι νέοι μουσικοί του Εργαστηρίου επισκέφθηκαν πλατείες και καφενεία στα χωριά Πλάκα, ΠαναγιάΚαλλιόπηΚοντοπούλιΡεπανίδι και Ρωμανού καταλήγοντας στην κεντρική αγορά του Μούδρου.

Ο σκοπός ήταν διπλός και ιερός: αφενός να μεταφέρουν χαρμόσυνες μελωδίες και μηνύματα στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού και αφετέρου να συγκεντρώσουν χρήματα για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Λήμνου και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λήμνου. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή ήταν τα χαμόγελα και οι όμορφες ευχές που δέχθηκαν τα παιδιά στους δρόμους και τις πλατείες των υπέροχων χωριών της Ανατολικής Λήμνου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook!

Κοινωνική προσφορά

Στις 29 Δεκεμβρίου 2022 η Ειρήνη, η Ραφαηλία, η Νόρα, ο Ιάσονας και ο Μάκης επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Λήμνου στα Καμίνια για να πούνε παραδοσιακά ελληνικά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα!  Μαζί τους έφεραν και παρέδωσαν τα δώρα που είχαν προμηθευτεί χάρη στη μουσική εξόρμησή τους στα χωριά της Ανατολικής Λήμνου την παραμονή των Χριστουγέννων! Μεγάλη επιβράβευση για τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου υπήρξε η χαρά των ηλικιωμένων, πολύτιμο δώρο και σημαντικό εφόδιο για να συνεχίσουν το έργο και τις δράσεις τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook!

Στις 16 Ιανουαρίου 2023 μια ομάδα μαθητών της Μικτής Ορχήστρας του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου μαζί με τους καθηγητές του Νίκη Μπουζιωτοπούλου και Μάκη Καλλιάνη επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λήμνου στο Ρεπανίδι. Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Στεφανία Κορολόγου και όλο το προσωπικό τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και τους βοήθησαν να προσφέρουν τα δώρα που εξασφαλίστηκαν χάρη στη χριστουγεννιάτικη δράση στην Ανατολική Λήμνο. Στη συνέχεια τα μέλη του Εργαστηρίου και οι εκπαιδευόμενοι τραγούδησαν παρέα τραγούδια που αναφέρονται στην αγάπη και την προσφορά. Η συγκινητική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση από την πλευρά του Εργαστηρίου ότι μια από τις πρόβες για την καλοκαιρινή συναυλία θα γίνει στον εξαιρετικό αύλειο χώρο του σχολείου στις αρχές Ιουνίου!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook!