Στις 6 Ιουνίου 2022 και με τα μάτια στραμμένα στον ουρανό και τις προβλέψεις της ΕΜΥ για βροχή, καλωσορίσαμε του φίλους που ήρθαν να απολαύσουν μαζί μας μια μοναδική μουσική βραδιά στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, που ευγενικά μας παραχωρήθηκε από το Δήμο Κηφισιάς στο πλαίσιο της στήριξης που από καιρό προσφέρει στο έργο του Συνδέσμου στα ελληνικά νησιά.
Οι γνωστοί σε όλους καλλιτέχνες Δαυίδ Ναχμίας, πιάνο, και ο Θάνος Πολύδωρας, τραγούδι, ερμήνευσαν αθάνατα τραγούδια της Παλιάς Αθήνας, τα οποία σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή μεγάλων κοινωνικών αλλαγών και ιστορικών γεγονότων. Με ευαισθησία, χιούμορ και κατανόηση για τη δυσκολία που προκάλεσε η νεροποντή στα μισά του προγράμματος μας συγκίνησαν με την ερμηνεία των τραγουδιών του Αττίκ, του Κώστα Γιαννίδη, του Μιχάλη Σουγιούλ, του Χρήστου Χαιρόπουλου και πολλών αξέχαστων συνθετών. Στο τέλος τα τραγουδήσαμε όλοι μαζί!
Ευχαριστούμε θερμά ιδιαίτερα το προσωπικό του Δήμου και συγκεκριμένα του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» για την άψογη οργάνωση της βραδιάς και την ταχύτητα με την οποία αντιμετώπισε την αστραπιαία μεταφορά του πιάνου και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στον εσωτερικό χώρο του Δήμου με ψυχραιμία και χαμόγελο! Με την ίδια καλή διάθεση ανταποκρίθηκε και το κοινό μας στην αλλαγή έτσι, ώστε όλοι μαζί ολοκληρώσαμε μια αξέχαστη βραδιά στη Κηφισιά!
Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα ελληνικά νησιά.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram!
Καλλιτεχνικό προφίλ
Ο Δαυίδ Ναχμίας είναι Έλληνας μουσικός, πιανίστας και δημοσιογράφος, γνωστός για τη συνεισφορά του στην ελληνική ελαφρά (ρετρό) μουσική.
Από το 2000 εργάζεται στην ΕΡΤ παρουσιάζοντας τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με αφιερώματα σε μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας. Το 2010 προσχώρησε στο 3ο πρόγραμμα της δημόσιας ελληνικής ραδιοφωνίας. Έχει ενορχηστρώσει αρκετές δισκογραφικές παραγωγές που αφορούν το ελαφρό τραγούδι.
O Θάνος Πολύδωρας είναι Έλληνας τραγουδιστής, σκηνοθέτης και μοντέρ εικόνας. Με το τραγούδι ασχολείται επαγγελματικά από το 1997.
Αξιοσημείωτες συνεργασίες με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Παπαστεφάνου, Μπάμπη Τσέρτο κ.ά. ενώ παράλληλα συνεργάστηκε και συνεργάζεται με τον Δαυίδ Ναχμία.
Από το 1999 εμφανίζεται σε αφιερώματα τηλεοπτικών εκπομπών. Σημαντική στιγμή της καριέρας του η εμφάνισή του στο Ηρώδειο ως σολίστας στο αφιέρωμα για τον Μιχάλη Σουγιούλ “Και ο μήνας έχει εννιά” το 2008. Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκε στην ΕΡΤ ως βοηθός παραγωγής στις τηλεοπτικές εκπομπές του Δαυίδ Ναχμία Ιχνηλάτες και Τιμής ένεκεν. Έχει τραγουδήσει σε 10 δισκογραφικές παραγωγές.