Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα

///Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα

Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα

2022-04-14T22:12:33+00:00

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη” στο Κάτω Πετάλι, δυο εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα –«Παραμυθομαντέματα» και «Παραμυθόσουπες» για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών.

Στα «Παραμυθομαντέματα» συμμετείχαν 6 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, τα οποία παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία, χόρεψαν τον χορό των βιβλίων, ήρθαν σε επαφή με ένα νέο λογοτεχνικό είδος και δημιούργησαν τα δικά τους βιβλία χωρίς…λόγια. Στις «Παραμυθόσουπες» συμμετείχαν 14 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα οποία φαντάστηκαν τον εαυτό τους ως…βιβλία, ανακάλυψαν τα μαγικά στοιχεία των παραμυθιών και δημιούργησαν εμπνευσμένα από διαφορετικά βιβλία τις δικές τους ομαδικές… «παραμυθόσουπες».

Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων τα παιδιά συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν το ομαδικό τους πνεύμα, ανακάλυψαν στοιχεία των βιβλίων και των παραμυθιών, φαντάστηκαν δικές τους ιστορίες και ήρθαν σε επαφή με την συγγραφή και τη δημιουργία ιστοριών και βιβλίων. Μέσα από την βιωματική διαδικασία αλληλοεπίδρασαν με όλες τους τις αισθήσεις και μέσα από τα παραμύθια δημιούργησαν τα δικά τους καλλιτεχνικά έργα, τόσο λογοτεχνικά όσο και θεατρικά, αφηγηματικά.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από την παιδαγωγό τέχνης – εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεργάτιδα του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου, Ειρήνη Γοζαδίνου.