30 χρόνια προσφοράς

//30 χρόνια προσφοράς

30 χρόνια προσφοράς

2022-03-19T08:34:03+00:00

1992 – 2022! Με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» παρουσιάζει το επετειακό λογότυπό του:

Ανατρέχουμε λοιπόν στα χρόνια αυτά, γιορτάζουμε και τιμούμε:

  • 30 χρόνια δράσης κοντά στα παιδιά 9 Ελληνικών νησιών, με σύγχρονα και καινοτόμα προγράμματα. Συμμετείχαν 60 δάσκαλοι, πάνω από 6.000 μαθητές, 50 μουσικοί-σολίστ από όλο το φάσμα της μουσικής. Το παιδαγωγικό πρόγραμμα «Μουσική για Όλους», με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εφαρμόστηκε δωρεάν σε 6 νησιά του Αιγαίου: 16 εισηγήσεις, 7 σεμινάρια, 5 συναυλίες, 18 βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, 3 ανταλλαγές μεταξύ των νησιών, 6 ταξίδια μαθητών στην Αθήνα. Συνεργάστηκαν 20 διακεκριμένοι μουσικοί από τον ευρύτερο μουσικό χώρο.
  • 30 χρόνια δημιουργίας και γόνιμης συνεργασίας με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Διοικητικές Περιφέρειες, ιδιωτικούς φορείς και υποστηρικτές, αξιόλογους συνεργάτες, γονείς, αφοσιωμένους εθελοντές, χορηγούς, δωρητές, ανθρώπους της τέχνης και της επιστήμης.
  • 30 χρόνια επιμονής, αγωνίας, προβληματισμού, επιτυχιών και αναγνώρισης που θέλουμε να προβάλουμε και να τιμήσουμε.
  • 6 χρόνια Φεστιβάλ κλασικής μουσικήςMuSifanto– κάθε Ιούλιο στη Σίφνο με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων διάσημων ερμηνευτών οι οποίοι παράλληλα με την ατομική τους καλλιτεχνική προσφορά στα ρεσιτάλ/ συναυλίες, δίδαξαν στα σεμινάρια και συνεργάστηκαν με μαθητές των Μουσικών Εργαστηρίων και σπουδαστές μουσικής από όλη τη χώρα που τα παρακολούθησαν. Ήδη ετοιμάζεται το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ με σημαντικές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γιορτάζουμε επίσης:

  • 11 χρόνια έντυπης ενημέρωσης με το «Τετράδιο της Χρονιάς».
  • 12 χρόνια ετήσιων Διαγωνισμών Ζωγραφικής. Συμμετείχαν 7.000 μαθητές από 900 Δημοτικά σχολεία των Ελληνικών νησιών και παράκτιων πόλεων.
    Φέτος, εγκαινιάστηκε ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από τις ίδιες περιοχές.

Πιστεύουμε πως η πορεία του Συνδέσμου μας θα συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό και ευχόμαστε σε όλους επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.