Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021 – H γαστρονομική παράδοση του νησιού μου

/, Νέα/Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021 – H γαστρονομική παράδοση του νησιού μου

Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021 – H γαστρονομική παράδοση του νησιού μου

2022-12-09T11:05:30+00:00

Με χαρά σας παρουσιάζουμε τους νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2021 για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα: «Ας γνωρίσουμε τη γαστρονομική παράδοση του νησιού μου μέσα από μια φωτογραφία». Οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν μέσω του φωτογραφικού φακού εικόνες με τοπικά αγροτικά προϊόντα που φθάνουν στο τραπέζι τους και να προβάλουν γωνιές και τοπία του νησιού τους, στη θάλασσα, το βουνό, το χωράφι, το σπίτι, κλπ., σε συνδυασμό με αγροτικά προϊόντα ή τοπικά εδέσματα για τα οποία είναι υπερήφανοι και αναδεικνύουν τον τόπο τους.

Η Κριτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους φωτογράφους Μαργαρίτα Βαμβακάρη Νειάδα (μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου) και Γιώργο Ντοκόπουλο (μέλος του του Συνδέσμου) και την παραγωγό οπτικο-ακουστικών προγραμμάτων Αΐντα Στρατούρη, συνεδρίασε στο Γραφείο μας την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, αξιολόγησε τα έργα και με κριτήρια την απόδοση του θέματος, τη φαντασία και την καλλιτεχνία των παιδιών, κατέληξε στα εξής αποτελέσματα:

  • 1ο βραβείο: Ασπασία Χαβιά, Α’ τάξη Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, Το τυρί από την αρχή

Ασπασία Χαβιά, Α' γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, Το τυρί από την αρχή (1ο βραβείο)

  • 2ο βραβείο: Τσαμπίκα Μαρουλλάκη, Α’ τάξη Γυμνασίου Έμπωνα Ρόδου, Πλαστά μακαρόνια – Ημίγλυκο κρασί
Τσαμπίκα Μαρουλλάκη, Α’ γυμνασίου Έμπωνα Ρόδου, Πλαστά μακαρόνια - ημίγλυκο κρασί (2ο βραβείο)

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα παραδοσιακό πιάτο του χωριού μου. Ονομάζονται πλαστά μακαρόνια. Τα φτιάχνουν οι γυναίκες του χωριού και είτε τα μαγειρεύουν αμέσως όπως είναι φρέσκα, είτε τα στεγνώνουν και τα αποθηκεύουν για να τα μαγειρέψουν αργότερα. Επίσης το κρασί είναι τοπικό ημίγλυκο κρασί που φτιάχνεται από τους αμπελώνες του χωριού μου.

  • 3ο βραβείο: Ευφροσύνη Μπότσου, Γ’ τάξη Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, Αφκός Λήμνου – Μακαρούνες – Κολοκυθόπιτα στριφτή

Ευφροσύνη Μπότσου, Γ' γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, Άφκος Λήμνου - Μακαρόνες - Κολοκυθόπιτα στριφτή (3ο βραβείο)

Συγχαίρουμε τους νικητές και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο!

Ο Σύνδεσμος παρέλαβε περίπου 25 συμμετοχές από τη Λήμνο, την Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σίφνο, τη Λέρο, τη Χίο, την Κρήτη και την Εύβοια.