Thin Air στο Βαθύ!

/, Νέα/Thin Air στο Βαθύ!

Thin Air στο Βαθύ!

2021-09-16T07:00:50+00:00

 

Το πρόγραμμα Festivals for Compassion δημιουργήθηκε το 2020 από τα μέλη των φεστιβάλ που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του Covid-19. Στόχος του είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μουσικούς να εκφράσουν την ενσυναίσθησή τους μέσω της μουσικής και να ενώσει τις μουσικές δυνάμεις των φεστιβάλ που δεν πραγματοποιήθηκαν. Η βραβευμένη Ελληνίδα συνθέτης Καλλιόπη Τσουπάκη έγραψε, κατά παραγγελία του Festivals for Compassion, το έργο Thin Air. Μέσα από τις αλλεπάλληλες ερμηνείες αυτού του έργου από μια ευρεία γκάμα μουσικών που ο καθένας τους χρησιμοποιεί διαφορετικό μουσικό όργανο και εκπροσωπεί κάποιο άλλο φεστιβάλ δημιουργήθηκε μια ιδιότυπη μουσική σκυταλοδρομία που, σύμφωνα με την Καλλιόπη Τσουπάκη, αξιοποιεί τη «Μουσική ως έμπνευση, παρηγοριά, ελπίδα, σκέψη αισιόδοξη, υπόσχεση ως φωνή που φέρνει κοντά μουσικούς και κοινό από διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικές συνθήκες». Το έργο ξεκίνησε το ταξίδι του από την Ολλανδία και συνέχισε την πορεία του σε πολλά σημαντικά Φεστιβάλ της Ευρώπης και όχι μόνο: το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, το Φεστιβάλ του Ελσίνκι, το Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής της Ουτρέχτης, το Operadagen του Ρότερνταμ και το Thüringer Bachwochen!

Τον Ιούλιο του 2021 η σολίστ του φλάουτου Αμαλία Κουντούρη έδωσε μια νέα ερμηνεία του έργου «Thin Air» στο αγγειοπλαστείο του Αντώνη Ατσώνιου στη τοποθεσία του «Τσόπου» στο Βαθύ Σίφνου! Η αισθαντική ερμηνεία της δίπλα και μέσα στη θάλασσα σκηνοθετήθηκε και κινηματογραφήθηκε από τον Γιώργο Κυβερνήτη που ανέλαβε και το μοντάζ. Ο Κώστας Χαϊκάλης ήταν υπεύθυνος για την ηχογράφηση και τη μίξη του ήχου και ο Φάνης Ζαχόπουλος για την οργάνωση της παραγωγής.

Τo Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο MuSifanto, που το 2021 ματαιώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσε η υγειονομική κρίση, συμμετείχε στο πρόγραμμα Festivals for Compassion με αυτό το μουσικό video. Έτσι το MuSifanto για ακόμα μια φορά έγινε το καλλιτεχνικό όχημα μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική ερμηνεία σε σύνδεση με το απαράμιλλο φυσικό και πολιτισμικό τοπίο της Σίφνου και απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο διαδικτυακό ακροατήριο!

Η Καλλιόπη Τσουπάκη πέρασε αρκετές μέρες στη Σίφνο και ενθουσιάστηκε από την ερμηνεία της Αμαλίας Κουντούρη. Το μουσικό video του Thin Air αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Festivals for Compassion μαζί με περισσότερα από 50 video με το ίδιο έργο. Έγινε ένας συνδετικός κρίκος σε μια μουσική αλυσίδα αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης ανάμεσα στα φεστιβάλ που δεν πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες!

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια του Αντώνη Ατσώνιου για τη φιλοξενία τους στο ομώνυμο αγγειοπλαστείο τους.  Ευχαριστίες και στους χορηγούς που μας  συμπαραστάθηκαν για να ολοκληρώσουμε αυτή την παραγωγή: το Δήμο Σίφνου, την Aegean Speedlines και τα μέλη μας κυρίες Γιάννα Αλιβιζάτου και Μυρτώ Πατέρα. Ελπίζουμε πως το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες τους.