Θερινές Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2019

///Θερινές Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2019

Θερινές Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου 2019

2019-09-02T20:11:51+00:00

Την 1η Ιουλίου 2019, τα σύνολα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση της Ρεγκάτας Φιλίας 2019, όπου η Μικτή Ορχήστρα, η Χορωδία Ενηλίκων και η Παιδική Χορωδία ερμήνευσαν τραγούδια για τη θάλασσα, στο πλαίσιο μίας διοργάνωσης καλωσορίσματος και βράβευσης των πληρωμάτων των σκαφών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο του Μούδρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου “Παύλος Κουντουριώτης”.

Στις 10 Αυγούστου 2019, η Μικτή Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, η Χορωδία Ενηλίκων και οι καθηγητές Μάκης Καλλιάνης και Νίκη Μπουζιωτοπούλου, ως το μουσικό σχήμα Disaccordi, συμμετείχαν στην εκδήλωση του Συλλόγου Καμινιωτών Λήμνου “Η Πολιόχνη”, με τίτλο “Τα Καμίνια, πώς τα είδαν οι Ιταλοί Αρχαιολόγοι τη δεκαετία του 1920-1930“, και ανέλαβαν τη μουσική επένδυση της εν λόγω εκδήλωσης με κομμάτια εποχής, σε ένα μουσικό ένθετο με τίτλο “Πάμε σαν Άλλοτε“.

Στις 15 Αυγούστου 2019 το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου και συγκεκριμένα οι καθηγητές Μάκης Καλλιάνης και Νίκη Μπουζιωτοπούλου, ως Disaccordi, και τμήμα της Μικτής Ορχήστρας του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου συνόδευσαν την πανσέληνο του Αυγούστου στο μαγευτικό της ταξίδι πάνω από τη Λήμνο. Οι μαθητές και οι καθηγητές έντυσαν το Παλαιό Λιμάνι και τη μαρίνα της Μύρινας με μελωδίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής από την Ελλάδα και την παγκόσμια μουσική σκηνή. Τη συναυλία διοργάνωσε ο Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου.

Στις 20 Αυγούστου 2019 η Χορωδία Ενηλίκων του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου παρουσιάστηκε σε μία ξεχωριστή, δική της συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Μούδρου. Η συναυλία αποτελούνταν από δύο μέρη, το πρώτο της οποίας ήταν ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, ενώ το δεύτερο μέρος άγγιξε τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και μία σειρά από μεγάλους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς. Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η Νίκη Μπουζιωτοπούλου, ενώ τη συνόδευσε στο ηλεκτρικό πιάνο ο Μάκης Καλλιάνης. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου.