“Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Schubert!” στη Σίφνο

///“Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Schubert!” στη Σίφνο

“Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Schubert!” στη Σίφνο

2019-05-08T07:51:18+00:00

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» συνεχίζουν την δράση τους στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη».

Το διαδραστικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την μουσικολόγο και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Μουσικής Βιβλιοθήκης κ. Gabriella Spanò σε συνεργασία με τους δασκάλους του Μουσικού Εργαστηρίου. Έχει ως θέμα τη Θάλασσα και Συνθέτες που εμπνεύστηκαν από αυτήν. Στις 2 και 3 Μαΐου 2019 παρουσιάστηκε στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη ο δεύτερος σταθμός του προγράμματος με τίτλο “Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Schubert!”

Την Πέμπτη 2 Μαΐου παιδιά 12-14 ετών άκουσαν τη μουσική του αυστριακού συνθέτη, έμαθαν τις αγαπημένες του συνήθειες μέσα από το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, ζωγράφισαν εικόνες εμπνευσμένες από τα λήντερ του, χόρεψαν και ανακάλυψαν παίζοντας, τις πέστροφες του κουιντέτου του!

Την Παρασκευή 3 Μαΐου οι μαθητές των τελευταίων τριών τάξεων του δημοτικού γνώρισαν τον συνθέτη μέσα από βιωματικά παιχνίδια και εικαστικές δημιουργίες των παιδιών εμπνευσμένες από το έργο του.

Ξεναγός σε αυτή την περιπέτεια η μουσικολόγος Gabriella Spanò που σύστησε με κέφι στα παιδιά τον μουσικό και συνεργάστηκε σε πολλά επίπεδα με την δασκάλα πιάνου του Μουσικού Εργαστηρίου Δάφνη Τόκκα και με την Ειρήνη Γοζαδίνου.

Ευχαριστίες στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Μουσικής Βιβλιοθήκης Gabriella Spanò, στους δασκάλους του Μουσικού Εργαστηρίου, στους πρόθυμους φίλους του Συνδέσμου Γιώργο Ντοκόπουλο και Αλέξανδρο Κάλκο για τις φωτογραφίες τους, αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος στη Σίφνο.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη του John S. Fafalios Foundation στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των καλοκαιρινών συναυλιών των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σεμινάριο στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!