Βραδιά πιάνου με την Αθανασία Κορδή και τον Αλέξανδρο Καλοσπύρο

//Βραδιά πιάνου με την Αθανασία Κορδή και τον Αλέξανδρο Καλοσπύρο

Βραδιά πιάνου με την Αθανασία Κορδή και τον Αλέξανδρο Καλοσπύρο

2019-03-07T08:36:48+00:00

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 πολλά από τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα βραδιά πιάνου στην αίθουσα συναυλιών του Αττικού Ωδείου στο Παγκράτι.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο νέους ταλαντούχους μουσικούς Αθανασία Κορδή και Αλέξανδρο Καλοσπύρο που ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς στην πρόσκληση του Συνδέσμου και μας παρουσίασαν ένα ευρύ και ενδιαφέρον ρεπερτόριο.

Ερμήνευσαν έργα των J. S. Bach, D. Scarlatti, Ντ. Σοστακόβιτς, J. Brahms, F. Chopin, F. Liszt, C. Debussy, Γ. Α. Παπαϊωάννου, A. Scriabin και F. Mompou.

Ένας από τους στόχους του Συνδέσμου είναι να στηρίζει νέους μουσικούς με ξεχωριστές επιδόσεις και να τους προσφέρει ευκαιρίες για γνωριμία με ένα ευρύτερο κοινό δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα στους μαθητές των Μουσικών Εργαστηρίων.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον φίλο του Συνδέσμου πιανίστα και παιδαγωγό Διονύση Μαλλούχο, στην καθηγήτρια πιάνου Μαρία Ευστρατιάδη και στο Αττικό Ωδείο για την όμορφη συνεργασία μας.

Μια πολύ ωραία βραδιά στο Αττικό Ωδείο απο τους νέους καλλιτέχνες Αθανασία Κορδή και Αλέξανδρο Καλοσπύρο εδώ παίζουν Brahms Ουγγρικό Χορό αρ. 6 για 4 χέρια!!! Που οργάνωσαν οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας – Friends of the Greek Island!!!!

Gepostet von Mania Papapavlou am Montag, 4. März 2019

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Βιογραφικά

Η Αθανασία Κορδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο. Ξεκίνησε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου από μικρή ηλικία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη Μαρία Ευστρατιάδη, αποκτώντας το πτυχίο της τον Ιανουάριο του 2019 με βαθμό άριστα παμψηφεί. Έχει ασχοληθεί με τη τζαζ και τη μοντέρνα μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα στο Ωδείο Athenaeum. Εκτός από πιάνο έχει γνώσεις φωνητικής, σαξοφώνου και ηλεκτρικού μπάσου. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Αλέξανδρος Καλοσπύρος γεννήθηκε το 1994 στην Τρίπολη, όπου ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Αττικό Ωδείο με καθηγητές την Αγγελική Ρεκούμη και τον Ανδρέα Κουρέτα. Παράλληλα παρακολούθησε τα θεωρητικά μαθήματα με καθηγητή τον Γιώργο Κατραλή και εν συνεχεία τον Ιωάννη Χριστόφιλο. Το 2015 πήρε Πτυχίο Πιάνου με Άριστα και Έπαινο από το Αττικό Ωδείο και τον Ιανουάριο του 2019 πήρε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και Πρώτο Βραβείο από το Αττικό Ωδείο με καθηγητή τον Διονύση Μαλλούχο. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες του Αττικού Ωδείου Τρίπολης και Κεντρικού (Παγκρατίου), στην μουσικο-θεατρική παράσταση «Το DNA του Beethoven» της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών καθώς και στην εκδήλωση «Vexations 240» στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια των Παναγιώτη Δημόπουλου, Ευάγγελου Σαραφιανού, Μαρίας Ευστρατιάδη, Κώστα Λούκου, Διονύση Μαλλούχου και μελών του σχήματος «Piandaemonium». Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.