Από την απαγορευμένη πόλη

//Από την απαγορευμένη πόλη

Από την απαγορευμένη πόλη

2019-02-11T06:59:05+00:00

Στις 8 Φεβρουαρίου 2019, μια μεγάλη παρέα Φίλων του Συνδέσμου “Οι Φίλοι του Ελληνικού νησιού και της θάλασσας” μεταφερθήκαμε νοερώς στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου μέσω της έκθεσης “Από την απαγορευμένη πόλη – Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong” που φιλοξενείται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Με την βοήθεια της κ. Κατερίνας Κορρέ Ζωγράφου απολαύσαμε την λιτή αλλά περίτεχνη επίπλωση των εσωτερικών διαμερισμάτων του ανακτόρου, τα εντυπωσιακά μεταξωτά ενδύματα, τις πορσελάνες, τα χρυσά αγάλματα του Βούδα, τα χρηστικά και λατρευτικά αντικείμενα διακοσμημένα με πολύτιμες πέτρες, αναπαραστάσεις επί παπύρων κ.λ.π. Παρακολουθώντας το σχετικό video, νιώσαμε για λίγο την ποιότητα του τόσο ιδιαίτερου πολιτισμού της Κίνας και την ιδιαίτερη ευαισθησία που χαρακτηρίζει όλες τις μορφές της τέχνης της. Μια τέχνη που είχε μεγάλη απήχηση και εκτός Κίνας και που στη πορεία αποτέλεσε έμπνευση και για άλλους πολιτισμούς.

Φεύγοντας μείναμε σύμφωνοι να ξαναβρεθούμε σύντομα για νέες εξερευνήσεις και ξεναγήσεις. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν σήμερα στη πρόσκληση μας!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!