Θερινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2018

///Θερινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2018

Θερινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2018

2018-10-11T05:24:21+00:00

Σε δύο Δευτεριάτικα βραδινά, στις 18 και στις 25 Ιουνίου 2018, απλώθηκε η φετινή καλοκαιρινή συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη». Δεκάδες παιδιά, μικρά – τόσο δα κουτσούβελα(!) – και έφηβοι, έπαιξαν κιθάρα, πιάνο, βιολί, ξυλόφωνα, τραγούδησαν. Παρουσίασαν για μία ακόμα φορά την καταπληκτική δουλειά που γίνεται σε βάθος σ΄ αυτό, το πρώτο, Μουσικό Εργαστήρι που ίδρυσε ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Το αποκορύφωμα της δεύτερης βραδιάς – η παρουσίαση έγινε κατά σειρά …μουσικής αρχαιότητας, πρώτα τα μικρά και αρχάρια και ύστερα τα μεγαλύτερα και προχωρημένα – ήταν η παρουσίαση της πολυμελούς ορχήστρας με όλα τα όργανα που διδάσκονται αλλά και της χορωδίας του Εργαστηρίου, που στις… δάφνες της έχει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, που ψάλει κάθε χρόνο σ’ όλη τη Σίφνο.

Η αίθουσα του Σχολείου του Κάτω Πεταλιού – έδρα του Εργαστηρίου – την πρώτη μέρα και το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» τη δεύτερη, κατάμεστα από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που ήρθαν να ακούσουν και να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους αλλά και από πολλούς φίλους και φιλόμουσους, που νοιάζονται για την καλλιτεχνική παιδεία που προσφέρεται στο νησί.

Τα πρώτα συγχαρητήρια ανήκουν βέβαια στα παιδιά, που παράλληλα με το σχολείο διδάσκονται, μελετούν και απολαμβάνουν τη μουσική τους αλλά φυσικά και στις δασκάλες και τους δασκάλους τους που όλο το χειμώνα, με φουρτούνα και μπονάτσα, βρέξει – χιονίσει, έρχονται τα Σαββατοκύριακα στη Σίφνο για να κάνουν τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη μουσική, τον Πολιτισμό!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!