Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2016

///Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2016

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2016

2018-10-11T05:56:29+00:00

Μία πανέμορφη βραδιά έζησαν την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» οι γονείς και οι φίλοι των μαθητριών και μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη».

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2016Επρόκειτο για τη Καλοκαιρινή Συναυλία, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του πιάνου και της κιθάρας αλλά και το Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής και η Χορωδία Ενηλίκων έδειξαν «τι έμαθαν και τι μπορούν» ύστερα από ένα ακόμα χρόνο. Ένα ακόμα δύσκολο χειμώνα, τον 20ο στην ιστορία του Εργαστηρίου, όπως επισήμανε η δασκάλα του πιάνου Δάφνη Τόκκα στην έναρξη της εκδήλωσης, η οποία τόνισε το γεγονός ότι το Μουσικό Εργαστήρι έχει εδραιωθεί στη σιφνέικη κοινωνία, η οποία το αγκαλιάζει και το στηρίζει.

Η Σμαράγδα Αναστασιάδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, απευθύνοντας χαιρετισμό στο πρώτο από τα 7 «παιδιά» του Συνδέσμου, (τα εφτά Μουσικά Εργαστήρια του) εξήρε το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο της εκπαιδευτικής δουλειάς που γίνεται στη Σίφνο. Ειδικότερα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Μουσική για Όλους», όπου το χειμώνα που πέρασε εκλεκτοί μουσικοί, ο καθένας με το δικό του πρόγραμμα και τρόπο έφεραν το κοινό τους σε επαφή με διάφορα είδη μουσικής με την υποστήριξη μιας σημαντικής χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου 2016

Ακολούθησε η συναυλία με θέμα “Μουσικές του κόσμου“. Οι μαθητές του Εργαστηρίου μας ταξίδεψαν από την Αφρική ως τη Ρωσία και από το Πουέρτο Ρίκο ως τη Τουρκία ενώ ταυτόχρονα φωτογραφίες και μικρά κείμενα έδιναν πληροφορίες για τα μουσικά έργα και τους συνθέτες. Η συναυλία άρχισε με τα συμπαθέστατα «νηπιαγωγάκια» της μουσικοκινητικής αγωγής και συνεχίστηκε με εναλλασσόμενο πρόγραμμα μαθητών και μαθητριών πιάνου και κιθάρας από «πρωτόμπαρκους» αρχάριους μικρούς μαθητές μέχρι «φτασμένους» πιανίστες, πιανίστριες και κιθαρίστες. Το πρόγραμμα έκλεισε η Χορωδία Ενηλίκων με τρία παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια.

Υψηλή ποιότητα, καλλιτεχνική ευαισθησία και πολλή δουλειά ήταν «πίσω» από όλο αυτό το πρόγραμμα και αυτό αναγνωρίστηκε και καταχειροκτροτήθηκε από το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!