Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2014

///Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2014

Δράση Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2014

2021-11-23T07:27:33+00:00

Επίσκεψη Β. Μπουντούνη και Μ. Ραζή

Στις 7-8 Φεβρουαρίου 2014 είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας τον αγαπημένο δάσκαλο, διεθνούς φήμης σολίστ της κιθάρας, ιδρυτή της ορχήστρας «100 κιθάρες» και σπουδαίο παιδαγωγό και μουσικό Βαγγέλη Μπουντούνη, καθώς και τη διακεκριμένη σολίστ και καθηγήτρια κλασσικής κιθάρας Μάρω Ραζή.

Οι μαθητές γνώρισαν τον συγγραφέα όλων των μουσικών τους βιβλίων και ενθουσιώδεις έπαιξαν κιθάρα στο Β. Μπουντούνη και τη M. Ραζή, οι οποίοι μέσα στο λίγο χρόνο που τους επιτρεπόταν κατάφεραν να τους μαγέψουν. Σε συνεργασία με το δάσκαλό τους έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία για ένα εξαιρετικής ποιότητας μάθημα και στήριξαν δυναμικά το έργο του Συνδέσμου. Ο ίδιος o B. Μπουντούνης συνεχάρη τον καθηγητή της κιθάρας Βαγγέλη Γαγλία για το δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελεί στο ακριτικό νησί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Β. Μπουντούνη στην Ικαρία στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Θερινές συναυλίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας, στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου και στο Λύκειο Ευδήλου στις 6 και 7 Ιουνίου 2014αντίστοιχα.

Το τμήμα Μουσικής Προπαιδείας έδωσε μια χαρούμενη παράσταση με τίτλο: «Τα στρούμφ στο σχολείο». Όλοι οι μαθητές της κιθάρας έπαιξαν σόλο κομμάτια ενώ οι μεγαλύτεροι έδειξαν την πρόοδό τους καθώς παρουσίασαν και έργα γραμμένα γιαορχήστρα κιθαριστών. Στο πιάνο αντίστοιχα τα παιδιά ερμήνευσαν, εκτός από σόλοέργα για 4 χέρια και πρωτότυπες συνθέσεις τους.

Οι γονείς και οι φίλοι, που παρακολούθησαν τις συναυλίες, ενθουσιασμένοι με την πρόοδο των παιδιών τους, αναμένουν την καινούργια χρονιά. Ευχαριστούμε το Λύκειο Ευδήλου και το Δήμο Ικαρίας για την παραχώρηση των αιθουσών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στο Παλαιό Δημαρχεί Αγίου Κηρύκου και στο Λύκειο Ευδήλου στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!