Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2012

///Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2012

Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2012

2021-11-23T07:28:25+00:00

Σε ένα χαρμόσυνο, πανηγυρικό κλίμα έγιναν οι 2 συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας πρώτα στον Άγιο Κήρυκο, στις 8 Ιουνίου 2012 και στη συνέχεια στον Εύδηλο στις 9 Ιουνίου 2012. Στο μοναδικό Ικαριώτικο περιβάλλον στην αίθουσα Κουντουμά, του Αγίου Κηρύκου, τριγυρισμένη από πανύψηλα δέντρα και ανθισμένη βλάστηση γονείς και φίλοι παρακολούθησαν την ετήσια καλοκαιρινή συναυλία που έδωσαν τα 20 παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου. Οι μαθητές της κλασικής κιθάρας και του πιάνου «σόλο» ή σε μορφή «ντουέτου» με άλλο μαθητή ή τους δασκάλους τους ενθουσίασαν το κοινό που τους χειροκρότησε θερμά. Ιδιαίτερα εντυπωσίασε ο 12χρονος μαθητής Geni Sinani που έπαιξε μια δική του σύνθεση στο πιάνο. Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους του Δήμου, η κυρία Μαρία Μπινίκου η οποία μετέφερε μήνυμα εκτίμησης και υποστήριξης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2012

Στη Κουτσουφλάκειο βιβλιοθήκη του πρώην Δήμου Ευδήλου δόθηκε την επομένη η συναυλία των μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου της πόλης. 14 μαθητές κλασικής κιθάρας απέδειξαν με πόση σοβαρότητα ανταποκρίνονται στη σπουδαία δουλειά που με συνέπεια και αφοσίωση γίνεται από τους δασκάλους τους Έφη Πάνου, πιάνο, και Βαγγέλη Γαγλία κλασική κιθάρα. Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκαν η Χριστίνα Τσαπαλιάρη και η Αργυρώ Ράπτη που συμμετείχαν και με τραγούδι συνοδεία κιθάρας! Ο μαθητής Νίκος Νικολαΐδης έχει επιλεγεί για να πάρει μέρος σε συναυλία του Συνδέσμου που θα γίνει στη Τήνο τον Ιούλιο. Ο μεγάλος του αδελφός, Σταύρος, που επίσης ήταν από τους πρώτους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου στον Εύδηλο σήμερα σπουδάζει παραδοσιακή μουσική στο ΤΕΙ Άρτας. Η πρόοδος του αυτή μας ενθουσιάζει και μας εμψυχώνει!

Στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος του Συνδέσμου κυρία Μαρία Κωνσταντινίδη επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας με τις τοπικές Αρχές, τους γονείς και του δασκάλους ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα και των δύο Εργαστηρίων, να δημιουργηθούν πρόσθετες ευκαιρίες για τα παιδιά και κίνητρα για τη συμμετοχή και περισσοτέρων παιδιών. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την επιτυχία των συναυλιών και μετέφερε τις ευχές του Δ.Σ. για νέες επιτυχίες. Τις συναυλίες παρακολούθησε και η κυρία Ιωάννα Φωκά, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »