Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2009

///Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2009

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2009

2018-09-29T13:15:38+00:00

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου 2009 έγιναν οι «εξετάσεις» των παιδιών των δύο Μουσικών Εργαστηρίων της Ικαρίας, στον Αγ. Κήρυκο και στον Εύδηλο αντίστοιχα. Οι «εξετάσεις» είναι η στιγμή που, στο τέλος μιας διδακτικής χρονιάς, τα παιδιά παίζουν μπροστά σε κοινό, που συνήθως αποτελείται από τους γονείς και το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον.

Στον Αγ. Κήρυκο και ειδικότερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού Κουντουμά, οκτώ παιδιά έπαιξαν πιάνο και πέντε παιδιά κιθάρα. Δύο απ’ αυτά έπαιξαν και τα δύο όργανα. Στον Εύδηλο – στην Εύδηλο Βιβλιοθήκη – πέντε παιδιά έπαιξαν πιάνο και δεκατρία παιδιά κιθάρα. Ένα παιδί έπαιξε και τα δύο όργανα.

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2009Το πρόγραμμα των έργων που παρουσιάστηκαν περιλάμβανε από λίγες νότες με το θέμα ενός παιδικού τραγουδιού, μέχρι γνωστά κομμάτια από λαϊκά τραγούδια από χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, γνωστά μοτίβα Ελλήνων συνθετών ή μέρη από κλασικά έργα. Όλα τα παιδιά έδειξαν ότι αγαπούν τη μουσική και αγωνίζονται να ανακαλύψουν τα μυστικά της.

Στο Χριστό Ραχών όπου λειτουργεί πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού με την Ιωάννα Λύκου, αλλά και στον Αγ. Κήρυκο και στον Εύδηλο έγιναν το ίδιο Σαββατοκύριακο πολύ πετυχημένες παραστάσεις κουκλοθέατρου από το θίασο «ΚουΚλουβάχατα», που έτυχε θερμής υποδοχής από τους λιλιπούτειους θεατές, οι οποίοι μάλιστα απαντούσαν μαζικά και με ενθουσιασμό στις προκλήσεις των ηρώων του έργου. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χορηγία και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου μας και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τοπικού