
Οι βιολοντσελίστες Leslie Jones και Νόρα Καρακουσόγλου είχαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ενδιαφέρουσα συναυλία που παρακολούθησαν πολυπληθείς ακροατές στο μοναστήρι Φυρόγια στις 30 Ιουνίου 2026.
Το πρόγραμμα ήταν πρωτότυπο με έργα που δεν ακούγονται συχνά και που ταίριαξαν πολύ όμορφα με την φεγγαρόλουστη απάνεμη βραδιά. Παρουσιάστηκαν συνθέσεις από τη Γαλλία και την Ιταλία του Μπαρόκ, μαζί με έργα των Eric Satie, Jean Sibelius και Bela Bartok. Το δεύτερο μέρος περιείχε έργα από τη Λατινική Αμερική, γνωστές μελωδίες και ρυθμούς σε διασκευές που ανέδειξαν την μεγάλη ηχοχρωματική γκάμα των οργάνων.
Το C2 Cello Duo πλαισίωσε η χορωδία του Αμερικανικού κολλεγίου της Ελλάδος ACG Community Choir υπό τη διεύθυνση της Έφης Μηνακούλη, η οποία ξεκίνησε με το περίφημο Επιτάφιο του Σείκιλου και τελείωσε με παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη και την Ήπειρο. Έκπληξη της βραδιάς η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη, η οποία ερμήνευσε το Youkali του Kurt Weil.
Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλη προσήλωση και χειροκρότησε ολόθερμα όλους τους συντελεστές!
Τη συναυλία προλόγισε η Έφη Μητσοπούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου, και η Τζουλιέττα Καρόρη, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του MuSifanto. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της Γιάννας Αλιβιζάτου.
Δείτε το πρόγραμμα της συναυλίας εδώ!
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!
Photo credits: Αλεξάνδρα Θωμοπούλου