Θερινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2025

///Θερινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2025

Θερινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2025

2025-07-25T18:47:08+00:00

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2025 το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου πραγματοποίησε την καλοκαιρινή του συναυλία με τίτλο “Κάθε νότα ένα ταξίδι” στο αγαπημένο θεατράκι του Συνδέσμου Σεριφίων στην Κάτω Χώρα.

Η εκδήλωση ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για το Εργαστήρι, μια γιορτή, όπου αντάμωσαν όλοι οι δάσκαλοι και οι μαθητές. Συμμετείχαν οι μαθητές του βιολιού, του πιάνου, της κιθάρας και του λαούτου, καθώς και οι μικροί μουσικοί της μουσικοκινητικής αγωγής και τραγούδησαν οι χορωδοί του εργαστηρίου. Ακούστηκαν κλασικά έργα στις κιθάρες, ελεύθερες διασκευές στο πιάνο, παραδοσιακά μοτίβα στα βιολιά και τα λαούτα και ξεχωριστά δημιουργήματα με τα όργανα της ορχήστρας Orff και τις φλογέρες. Ακόμα, οι ακροατές απόλαυσαν δύο όμορφα τραγούδια από μουσικό σύνολο με βιολιά, πιάνα και λαούτα, και φυσικά τη χορωδία! Δίπλα στους μαθητές ενθάρρυναν, συνέπρατταν και καθοδηγούσαν οι δάσκαλοι του Εργαστηρίου: Φίλιππος Φιλιππόπουλος (βιολί), Θανάσης Μπέστιας (λαούτο και διεύθυνση χορωδίας), Κωνσταντίνος Μπισμπιρούλας (πιάνο), Άννα Μπαρδάνης (κλασσική κιθάρα) και Ιωάννα Παρασκελίδη (μουσικοκινητική αγωγή και ορχήστρας Ορφ). Στο τέλος της γιορτής τραγούδησαν όλοι μαζί, μεγάλοι και μικροί, το “γιατί είμαστε οικογένεια” του Φ. Δεληβοριά και του Αντ. Παπαθεοδούλου.

Η συμμετοχή των μαθητών και των οικογενειών τους ήταν, όπως και πάντα, ένθερμη και συγκινητική! Παλιότεροι μαθητές του Εργαστηρίου με την παρουσία τους δήλωσαν τη διαχρονικότητα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια με πολλή αγάπη!

Τη συναυλία παρακολούθησε και η Μάρω Γρηριάδου, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας”, που προλόγισε την εκδήλωση με λόγια εγκάρδια και ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και τα μεμονωμένα πρόσωπα, που κοπιάζουν για το Μουσικό Εργαστήρι στη Σέριφο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Νίκο Μουστάκα για την υποστήριξη με τον ηχητικό εξοπλισμό και όλους όσοι βοήθησαν με τα ιδιωτικά τους μέσα να μεταφερθούν τα μουσικά όργανα και ό,τι άλλο απαραίτητο, να φωτοτυπηθούν τα προγράμματα και να κεραστεί ένα παγωτάκι μετά τη συναυλία! Ο Δήμος Σερίφου είναι πάντα ευγενικός αρωγός, αλλά και το artlab Σερίφου που παραχώρησε δωμάτιο για μαθήματα όλη την χρονιά!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με βραδινό μπάνιο και ατμόσφαιρα οικογενειακή, μαθητές, γονείς και δάσκαλους ικανοποιημένους και χαμογελαστούς.
Κι αν μπούνε θάλασσες ανάμεσά μας; Θα κολυμπήσουμε ως το ίδιο το νησί. (…) Γιατί είμαστε οικογένεια! Να γιατί!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook εδώ και εδώ.

Photo credits: Bernard Courbot