Μιχάλης Σουρβίνος

///Μιχάλης Σουρβίνος

Μιχάλης Σουρβίνος

2024-05-14T18:00:15+00:00

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κιθάρα με τον Μ. Βαινδηρλή, στην συνέχεια παρακολούθησε τα τμήματα κλασικής κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, σαξοφώνου, πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής του Southeastern College. Πήρε πτυχίο & δίπλωμα στην Κλασική κιθάρα από το “Ν.Ω.Θ” με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη, πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο “Athenaeum” & πτυχίο Αντίστιξης κ’ Φούγκας από το “Ωδείο Ζωγράφου”.

Παρακολούθησε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Τμήμα Κλασικής Κιθάρας του “Δημοτικού Ωδείου Πειραιά” με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους: L.Brouwer, P.Bellinati, H.Kuppel, M.Socias, Z.Dukic, Los Angeles Quartet κ.ά.

Έχει αποσπάσει μεταξύ των άλλων το 1o Βραβείο στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το 1ο Βραβείο στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας, το 1ο Βραβείο με την Κ.Μ.Α στο 5ο Διεθνές Διαγωνισμό Συνόλων Νυκτών Εγχόρδων στο Julich – Koslar της Γερμανίας το 3ο Βραβείο με το “Romido Cuerda Quartet” στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στο Osnabruck της Γερμανίας ,το ειδικό Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Aschaffenburg στη Γερμανία με το “Fuego Guitar Trio”, για τη μεταγραφή και εκτέλεση του 6ου Βραδεμβούργιου κοντσέρτου του J.S.Bach κ’ το 1ο Βραβείο με το “Athens Chamber Ensemble 2012” στον διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Δήμου Αθηναίων στο Athens Garden Festival.

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ κιθάρας και μαντολίνου με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την State Opera Burgas Orchestra κ’ άλλες μεγάλες ορχήστρες υπό την διεύθυνση των L.Brouwer, Θ.Αντωνίου, Λ. Καρυτινού, Β.Φιδετζή, Α.Μπαλτά, Μ.Λογιάδη κ.ά.

Συνθέσεις του έχουν ηχογραφηθεί από την Σύγχρονη Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει διδάξει σε σεμινάρια – masterclasses στο Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Αθηνών, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas, στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, στη Μουσική Ακαδημία Vasteras – Στοκχόλμης στο Φεστιβάλ κιθάρας Καλαμάτας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Euro Art Meeting (Πολωνία), στο Guitar Feasts, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Αίθουσα Φίλιππος Νάκας, στο Forum Gitarre Wien, στο Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Τιράνων στην Ακαδημία Κιθάρας “Αρίων”, στο Gitarrenfestival Gevelsberg κ.ά.

Εμφανίστηκε ως σολίστ κιθάρας και μαντολίνου με διάφορα μουσικά σύνολα, σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε Ελλάδα Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο, Αίγυπτο κ.α. Συμμετέχει ως μέλος επιτροπής σε Διεθνείς και Πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας.

Έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και την Κύπρο με την ηθοποιό – τραγουδίστρια Μελίνα Μποτέλη με την παράσταση “Στων Κεριών το Φως” (φωνή-κιθάρα) η μουσική της οποίας κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Μ.Β.Ι.

Εμφανίζεται σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την διεθνούς φήμης υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Μαρινέλλα, τον Μάριο Φραγκούλη, την Αλίκη Καγιαλόγλου, την Φωτεινή Δάρρα, τον Σάκη Ρουβά, τον Αντώνη Ρέμο κ.ά.

Έχει διδάξει σε πολυάριθμες Μουσικές Σχολές, Δημοτικά και Ιδιωτικά Ωδεία, Μουσικά Σχολεία στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Διδάσκει κλασική κιθάρα, μαντολίνο και μουσική δωματίου σε ωδεία της Αθήνας και σε masterclasses στην Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργώντας μία τάξη σπουδαστών με σημαντικές επιτυχίες σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του “Φεστιβάλ Μουσικής Ανατολικής Φθιώτιδας”, της Μουσικής Σχολής Λιβαδειάς, του Ελληνικού Ωδείου Ρεθύμνου, ιδρυτικό μέλος του “Fuego Guitar Trio” κ’ έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του “Athens Chamber Ensemble 2012”.

Έργα και συνθέσεις του κυκλοφορούν από τον εκδοτικό οίκο “Παπαγρηγορίου – Νάκας”. Το CD με τον τίτλο “LISHORT” κυκλοφορεί από την Phasma Music/Naxos direct, με δικά του έργα και συνθέσεις για σόλο κιθάρα και είναι διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες.