MuSifanto 2023 - Μουσικός Περίπατος

///Μουσικός Περίπατος 2023

Μουσικός Περίπατος 2023

2023-09-21T05:31:02+00:00

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 – Μουσικός Περίπατος

Στον Μουσικό Περίπατο, αγαπημένη εκδήλωση του MuSifanto, μικρά μουσικά σύνολα παρουσίασαν κατά μήκος της διαδρομής ένα μουσικό ψηφιδωτό από ολιγόλεπτες συναυλίες με διαφορετικά μουσικά όργανα σε μια ιδιότυπη συνομιλία με το αστικό και το αγροτικό τοπίο της Σίφνου.

Ξεκινήσαμε από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου στην πλατεία του Αρτεμώνα, όπου η Κική Ανωμεριανάκη (τρομπέτα) και ο Άγγελος Μπότσης (κιθάρα) έπαιξαν έργα των F.G. Lorca και Μ. Θεοδωράκη. Περνώντας μπροστά από τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια του Αρτεμώνα σταθήκαμε στο νηπιαγωγείο για να ακούσουμε τον Κίμωνα Καρούτζο (solo κοντραμπάσο) να αυτοσχεδιάζει σε θέμα του D. Ellington, στο φαρμακείο για να απολαύσουμε τον Milos Vucovic (κιθάρα) να παίζει M. Tadić και Μ.Μ. Ponce και στην Παναγιά Κόχη για να αφουγκραστούμε τον Τάκη Γιαννόπουλο (κιθάρα) και την Έλλη Λουκά (φλάουτο) να ερμηνεύουν C. Machado. Απέναντι από το σπίτι του ποιητή Ι. Γρυπάρη συναντήσαμε τα 3 μέλη του Canto Soave, Έφη Μηνακούλη (μέτζο σοπράνο – θεόρβη), Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο) και Κατερίνα Κτώνα (κέλτικη άρπα) μαζί με την Άρτεμη Σακελλαριάδη (φλάουτο με ράμφος) να ερμηνεύουν έργα των G. Kapsberger, G. Frescobaldi, G. Caccini και Cl. Monteverdi.

Ανακαλύπτοντας την αγροτική περιοχή του Αρτεμώνα, η σολίστ της τρομπέτας Κική Ανωμεριανάκη και οι μαθητές της Γιώργος Κυριακόπουλος, Αλέξανδρος Κάσσιος και Κωνσταντίνος Μπαρμπούνης μας περίμεναν στον ελαιώνα για να μας παίξουν έργα G.A. Rossini, H. Mancini και D. Martin. Λίγο παρακάτω στο μπαλκονάκι, το παραδοσιακό σιφνέικο τακίμι, Σπύρος Λεμπέσης (βιολί) και Γρηγόρης Λεμπέσης (λαούτο), μας κέρασε σιφνέικους σκοπούς. Στο τέλος της διαδρομής, στην πλατεία Χρυσόγελου, η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη σε μουσική σύμπραξη με τους σολίστ της κιθάρας Δημήτρη Κουρζάκη και Κώστα Μανωλκίδη και με τη συμμετοχή της πιανίστα Λούση Χριστοδούλου και των μαθητών του σεμιναρίου της μονωδίας ερμηνεύσαν τραγούδια από το ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο επιλεγμένα από το θέατρο και τον κινηματογράφο! Το Μουσικό Περίπατο οδήγησε ο Φάνης Ζαχόπουλος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Photo credits: Αλεξάνδρα Θωμοπούλου