Το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου στη Σέριφο

///Το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου στη Σέριφο

Το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου στη Σέριφο

2023-07-01T20:54:40+00:00

Με μεγάλη χαρά κι έπειτα από δυο μήνες προετοιμασίας και συνεχών προβών, 10 μαθητές του τμήματος κλασικής κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη», μαζί με τους δασκάλους τους Τάκη Γιαννόπουλο και Νικήτα Μιχαλόπουλο, επισκέφτηκαν τη Σέριφο και το μουσικό εργαστήρι του νησιού στις 23-25 Ιουνίου 2023. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η γνωριμία με τους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου και η μουσική σύμπραξη στη θερινή συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου! Ενεργά παρούσες σ’ αυτή τη συνάντηση ήταν η υπεύθυνη των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου Αλίκη Νταή και το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιωάννα-Βενετία Κουκοπούλου.

Οι κιθαρίστες της Σίφνου, μαθητές δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου, έφθασαν στη Σέριφο την Παρασκευή 23 Ιουνίου το απόγευμα και αμέσως ξεκίνησαν εντατικά τις πρόβες για την συναυλία της επόμενης μέρας! Έπειτα και από την τελική πρόβα του Σαββάτου 24 Ιουνίου, όλοι ήταν έτοιμοι για την απογευματινή συναυλία!

Oι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Θεατράκι του Συνδέσμου Σεριφίων στη Χώρα της Σερίφου, όπου τους περίμενε πυκνό ακροατήριο! Η κιθαριστές της Σίφνου ερμήνευσαν μια μεγάλη ενότητα με έργα έντεχνης μουσικής και στο τέλος συνέπραξαν ορχηστρικά με τους κιθαριστές της Σερίφου σε 2 έργα, το “Vals d’ Amelie” και το “In the hall of the mountain king”. Οι θεατές ενθουσιάστηκαν και μοίρασαν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της συναυλίας!

Φυσικά από την επίσκεψη αυτή δεν έλειψαν οι βουτιές στη θάλασσα, στα κενά ανάμεσα στις πρόβες, καθώς και οι βόλτες στο λιμάνι του νησιού!

Τα δωμάτια των μαθητών και η διατροφή μαθητών και καθηγητών ήταν χορηγία του δήμου Σερίφου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου η επιστροφή συνοδεύτηκε από υποσχέσεις για μια νέα συνεργασία την επόμενη χρονιά!