Ο Δημήτρης Κουρζάκης στη Σίφνο

///Ο Δημήτρης Κουρζάκης στη Σίφνο

Ο Δημήτρης Κουρζάκης στη Σίφνο

2019-06-04T06:31:13+00:00

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, οι μαθητές κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπουλου – Καρορη” μαζί με τους δασκάλους τους Τάκη Γιαννόπουλο και Νικήτα Μιχαλόπουλο υποδέχτηκαν στις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” τον διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας Δημήτρη Κουρζάκη.

Ο υπεύθυνος κιθάρας των μουσικών εργαστηρίων του συνδέσμου “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” συνομίλησε με τους νεαρούς κιθαρίστες , οι οποίοι είχαν χωριστεί σε δύο ηλικιακές ομάδες, αυτή του δημοτικού και αυτή του γυμνασίου – λυκείου. Στην πρώτη ομάδα, ο Δημήτρης Κουρζάκης μίλησε στους μικρούς μαθητές για την κλασική μουσική, ενώ στη δεύτερη ομάδα, των μεγαλύτερων σπουδαστών κιθάρας, μίλησε για τη μορφολογική ανάλυση ενός έργου του Βραζιλιάνου σύνθετη H.Villa-Lobos.

Στο τέλος αρκετοί μαθητές έπαιξαν από ένα μουσικό κομμάτι ενώπιον των συμμαθητών τους, με τον Δημήτρη Κουρζακη να τους δίνει τεχνικές αλλά και μουσικές συμβουλές.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του John S. Fafalios Foundation στο πλαίσιο της αναβάθμισης των καλοκαιρινών συναυλιών των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σεμινάριο στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook!