Η Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” στη Σίφνο

///Η Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” στη Σίφνο

Η Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” στη Σίφνο

2018-10-29T06:20:47+00:00

Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε το φθινόπωρο του 2018 τη συνεργασία μας με τη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Πάγια επιδίωξη του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» είναι να προσφέρει στους μαθητές όλων των Μουσικών Εργαστηρίων αλλά και σε μαθητές των σχολείων των νησιών όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για γνωριμία με σημαντικούς μουσικούς και φορείς από τον ευρύτερο χώρο της μουσικής.
Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν από το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη”. Σχεδιάστηκαν από την μουσικολόγο και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Μουσικής Βιβλιοθήκης κ. Gabriella Spanò σε συνεργασία με τους δασκάλους του Μουσικού Εργαστηρίου. Έχουν ως θέμα τη θάλασσα και συνθέτες που εμπνεύστηκαν από αυτήν.

Πρόγραμμα 2018 – 2019

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018
Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Debussy!” για παιδιά 8-11 ετών του
Μουσικού Εργαστηρίου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη” και του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
Το ίδιο πρόγραμμα προσαρμοσμένο παιδιά 12-14 ετών του Μουσικού Εργαστηρίου και του Γυμνασίου Σίφνου.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
Η Βιβλιοθήκη θα υποδεχθεί παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη” και παιδιά από άλλα νησιά που θα βρίσκονται στην Αθήνα. Θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Vivaldi!” και θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Βιβλιοθήκης η οποία στεγάζεται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 θα παρουσιαστεί στη Σίφνο το πρόγραμμα “Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Schubert!”.

Τον Μάιο του 2019 θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Εργαστηρίου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου-Καρόρη” μια μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Νίκου Σκαλκώτα “Η θάλασσα”, με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη” για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αυτές τις εκδηλώσεις καλούνται να τις παρακολουθήσουν δωρεάν όποιοι από τους μαθητές της 4ης του Δημοτικού Σχολείου και των 2 πρώτων τάξεων του Γυμνασίου το επιθυμούν χωρίς να απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο τηλέφωνο 6971562064 ή στην ηλεκτρονική δ/νση: filoi@filoitounisiou.gr