25 χρόνια Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

///25 χρόνια Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

25 χρόνια Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

2026-03-24T19:20:04+00:00

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας στην κατάμεστη αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου του Αγίου Κηρύκου.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ως μέγας χορηγός του Μουσικού Εργαστηρίου, απηύθυνε συγχαρητήριο χαιρετισμό για την 25η επέτειο της λειτουργίας του. Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και υπεύθυνη των Μουσικών Εργαστηρίων Αλίκη Νταή παρουσίασε τις δράσεις του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας από το 2000 μέχρι σήμερα με παράλληλη προβολή φωτογραφιών, ενώ η Χρυσούλα Πετράκη, μία από τις πρώτες μαθήτριες του Μουσικού Εργαστηρίου και μητέρα σημερινού μαθητή, μίλησε για την εμπειρία της σε αυτό και έπαιξε ένα παραδοσιακό τραγούδι στο βιολί. Κατόπιν, η Μαριάνθη Ρούσσου, με αφορμή την ημέρα της ποίησης απήγγειλε το ποίημα «η τύχη» της σημαντικής Ικαριώτισσας ποιήτριας Σώσας Πλακίδα, η οποία «αγκάλιασε» το Μουσικό Εργαστήρι από τη γέννησή του και δίδαξε σε αυτό παραδοσιακό βιολί.

Στη συνέχεια, οι πρώην δάσκαλοι του Εργαστηρίου Βαγγέλης Γαγλίας και Τζούλια Μιχαηλίδου ερμήνευσαν δυο έργα για κιθάρα και φλάουτο. Ακολούθησαν τα μαθητικά σύνολα του Αγ. Κηρύκου και του Ευδήλου: η κιθαριστική ορχήστρα με τον δάσκαλο κιθάρας  Ορέστη Τσεκούρα, το σύνολο με τα βιολιά με τη δασκάλα του βιολιού Αναστασία Τσαντίρη και η ορχήστρα μουσικοκινητικής αγωγής καθώς και το τμήμα body choir με τη δασκάλα Εύα Τσαντίρη η οποία συνόδευσε  στο πιάνο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό γονείς, συγγενείς και φίλοι των μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ικαρίας Νίκος Λαρδάς και η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ισμήνη Καρυοφύλλη.

Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε θερμά την Αλεξάνδρα Θωμοπούλου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!