Καρατζιάς Θωμάς

//Καρατζιάς Θωμάς

Καρατζιάς Θωμάς

2023-10-07T22:01:23+00:00

Θωμάς ΚαρατζιάςΓεννήθηκε στη Ρόδο το 1998. Στην ηλικία των 18 ξεκίνησε ταχύρρυθμα τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο A.Corelli, με καθηγήτρια την Ανθή Καραντζιά, απόφοιτη του Hochschule Musik München, στο τμήμα κλασικού πιάνου και με καθηγητή τον διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη Σάββα Καραντζιά στο τμήμα της μουσικής θεωρίας και ανώτερων θεωρητικών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του πήρε μέρος ως εθελοντής βοηθός διοργάνωσης σε μουσικά φεστιβάλ, γνωρίζοντας καταξιωμένους καλλιτέχνες. Επίσης παρακολούθησε το μουσικό εργαστήρι σύνθεσης «ο ήχος των εικόνων» με υπεύθυνο τον Σάββα Καραντζιά.

Το 2020 ολοκληρώνει τις σπουδές στο τμήμα των ανώτερων θεωρητικών με το πτυχίο «ειδικό αρμονίας» με βαθμό Άριστα. Την ίδια χρονιά αρχίζει να εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής θεωρίας και ανώτερων θεωρητικών στο ωδείο A. Corelli.

Ως πιανίστας έχει εργαστεί ως συνοδός σε μουσική δωματίου και παρακολούθησε masterclass πιάνου από καταξιωμένους σολίστ , όπως η Χρυσάνθη Εμμανουηλίδου, η Ελεονώρα Αποστολίδη και ο Παναγιώτης Γώγος στα πλαίσια των προκριματικών εξετάσεων για το πτυχίου πιάνου.

Τέλος το  2022 έλαβε το πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα και αναλαμβάνει επίσης την διδασκαλία κλασικού πιάνου.

Ζει και εργάζεται στην Ρόδο.