Παίζοντας μουσικής στην κουζίνα!

/, Νέα/Παίζοντας μουσικής στην κουζίνα!

Παίζοντας μουσικής στην κουζίνα!

2022-11-22T20:46:24+00:00

Την Κυριακή 27 Δεκέμβριου 2022 ο εκπαιδευτικός και μουσικός Μάριος Κωστάκης θα προσφέρει στους νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής 2021 ένα πρωτότυπο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο στου Συνδέσμου! Στο σεμινάριο αυτό τα παιδιά των νησιών θα προετοιμάσουν μουσικά όργανα από όσπρια, λαχανικά κ.λπ. και τη συναυλία που θα παρουσιάσουν με αυτά το ίδιο απόγευμα κατά την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Μουσική μπορούμε να κάνουμε με τα πάντα γύρω μας!

Στις μέρες μας σπουδαίοι μουσικοί έχουν πειραματιστεί με τον ήχο και χρησιμοποιούν στις συνθέσεις τους αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Μπορείτε να φανταστείτε φλογέρα από καρότο, τύμπανο από κολοκύθα ή ντραμς από κουβάδες; Και όμως, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να πειραματιστούμε με αντικείμενα που βρίσκουμε στο σπίτι μας, στην κουζίνα μας, με μαγειρικά σκεύη, με λαχανικά ή με αντικείμενα που θα τα πετάγαμε ενώ τώρα μπορούμε να τους δώσουμε μια δεύτερη ζωή… κάνοντας καλό και στο περιβάλλον.

Στο σεμινάριο αυτό θα κατασκευάσουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα από λαχανικά, μαγειρικά σκεύη, πιάτα, ποτήρια, καλαμάκια, κουβάδες, όσπρια και οτιδήποτε άλλο βάζει ο νους μας, αρκεί να ακούσουμε τον μυστικό ήχο των …αντικειμένων. Θα φτιάξουμε επίσης τα δικά μας τραγούδια και θα τα συνοδέψουμε με τα δικά μας αυτοσχέδια όργανα.

Μάριος Κωστάκης

Ο Μάριος Κωστάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Σπούδασε πιάνο (πτυχίο με άριστα) με την κ. Σοφία Γιακουμίδου και την κ. Νέλλη Σεμιτέκολο, και ανώτερα θεωρητικά με τον κ. Γιώργο Αραβίδη στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Τη διετία 2005-2007 παρακολούθησε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών «Μουσικοκινητική αγωγή Carl Οrff» στη σχολή Μωραΐτη καθώς και σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικών στο Mozarteum του Salzburg. Το 2008 παρακολούθησε ετήσιο σεμιναριακό κύκλο μαθημάτων στη μουσικοθεραπευτική προσέγγιση «Nordoff-Robbins» στο μουσικοθεραπευτικό κέντρο «Musicing». To 2017-2018 παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή 500 ωρών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Το 2019 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσικοθεραπεία: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πρακτικές Εφαρμογές και Βιωματικές Ασκήσεις» του Ε.Κ.Π.Α.. Το 2020 ξεκίνησε να σπουδάζει στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στην σχολή Athens Synthesis Centre στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας». Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια jazz πιάνου με τον Huw Warren, τον Σπύρο Μάνεση, τον Γιώργο Μικρό, τον Γιώργο Κοντραφούρη και τον Γιώργο Ψυχογιό καθώς και κύκλο μαθημάτων στα τύμπανα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη και στα κλασικά κρουστά με τον Κώστα Θεοδωράκο.

Έχει γράψει μουσική για παιδικές θεατρικές παραστάσεις, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας παιδικού θεάτρου «Αστροναύτες», έχει συνεργαστεί ως πιανίστας με διάφορα σχήματα σύγχρονης και Jazz μουσικής και έχει συμμετάσχει σε εικαστικές εκθέσεις και παραστάσεις ως perfomer. Έχει πολυετή εμπειρία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2008 μέχρι το 2021 ως δάσκαλος μουσικής στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» και από το 2005 έως το 2008 ως μουσικοπαιδαγωγός (σύστημα Orff) στα «Εκπαιδευτήρια Γείτονα». Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, εργάζεται ως μουσικοθεραπευτής με παιδιά με ψυχοκινητικές καθυστερήσεις και άλλες διαταραχές στο πλαίσιο ατομικών συναντήσεων.