Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021 – Η διαδρομή του φαγητού από τη Φύση (γη – θάλασσα) μέχρι το πιάτο μου

/, Τα παιδιά ζωγραφίζουν/Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021 – Η διαδρομή του φαγητού από τη Φύση (γη – θάλασσα) μέχρι το πιάτο μου

Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021 – Η διαδρομή του φαγητού από τη Φύση (γη – θάλασσα) μέχρι το πιάτο μου

2021-10-03T22:09:35+00:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» προκηρύσσει τον Ετήσιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2021 για μαθητές δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων με θέμα «Η διαδρομή του φαγητού από τη Φύση (γη – θάλασσα) μέχρι το πιάτο μου».

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ζωγραφίσουν όποια φάση αυτής της διαδικασίας επιθυμούν, ώστε μέσα από τη δική τους ματιά να αναδειχτεί η γαστρονομική παράδοση διαφορετικών τόπων της χώρας μας.

Επειδή η αγροτική παραγωγή (φυτική και ζωική) έχει μεγάλη σημασία για την κάθε περιοχή και η σωστή διαχείρισή της εξασφαλίζει την επάρκεια των αγαθών για τη διατροφή των μελών μιας οικογένειας ο τρόπος συγκομιδής, αποθήκευσης, συντήρησης, μαγειρικής, προβάλλουν πολύτιμα πολιτιστικά στοιχεία μιας κοινωνίας.

Προς διευκόλυνσή τους, παραθέτουμε ενδεικτικά τα παρακάτω σημεία από τα οποία οι μαθητές μπορούν να εμπνευστούν ένα ή περισσότερα θέματα για τη δημιουργία του έργου τους:

  1. Τοπικά εδέσματα που αγαπούν, αγροτικά, θαλασσινά ή άλλα προϊόντα για τα οποία είναι υπερήφανοι και αναδεικνύουν τον τόπο τους όπως π.χ. τυριά, γλυκά, όσπρια, χόρτα, ή εορταστικά παρασκευάσματα.
  2. Τον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής τους, π.χ. σε ξυλόφουρνους, πήλινα ή άλλα ιδιαίτερα σκεύη.
  3. Τοποθεσίες προέλευσης των αγαπημένων τους φαγητών όπως π.χ. χωράφι, μαντρί, θάλασσα, ελαιώνας, ή άλλα.

Όροι Συμμετοχής:

  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τα αφήσουμε να δημιουργήσουν μόνα τους χωρίς τη βοήθεια των ενηλίκων και χωρίς να αντιγράψουν σχέδια ή εικόνες από κάπου αλλού.
  • Ατομική συμμετοχή
  • Οι διαστάσεις των έργων πρέπει να είναι 35 x 50 εκ., να είναι ζωγραφική και όχι κολλάζ, και να μην χρησιμοποιηθούν δύο ειδών μπογιές (π.χ. νερομπογιές και ξυλομπογιές) στο ίδιο έργο, χρωματιστά χαρτόνια ή χάρακας.
  • Στην πίσω πλευρά κάθε σχεδίου θα πρέπει να είναι γραμμένα με μολύβι, το όνομα, η ηλικία, το σχολείο, το νησί ή η παράκτια πόλη, η τάξη, ο τίτλος του έργου, το τηλέφωνο σχολείου.
  • Παρακαλούμε το έργο να είναι σε χαρτί σκληρότερο από αυτό του τετραδίου και πάντως ΟΧΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ.

Η κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λύπη της, θα απορρίψει τις συμμετοχές που έχουν παραβεί κάποιον από αυτούς τους όρους.

Τα έργα θα πρέπει να έχουν σταλεί (ομαδικά από το σχολείο) μέχρι την Παρασκευή 29η Οκτωβρίου 2021 στη διεύθυνση: Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα

Για οποιαδήποτε δυσκολία ή για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματέα του Συνδέσμου, κυρία Αΐντα Στρατούρη, τηλ. 2103252012, ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση filoi@filoitounisiou.gr