Λιανής Μανόλης

//Λιανής Μανόλης

Λιανής Μανόλης

2020-10-19T14:23:46+00:00

Γεννήθηκε το 1986 στην Αθηνά και μεγάλωσε στη Νάξο.

Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων (2004) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2012) και τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο πέρασε με κατατακτήριες εξετάσεις το 2016.

Η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε στην εφηβεία όταν άρχισε να ασχολείται αυτοδίδακτα με την κιθάρα, τα τύμπανα και τη μουσική τεχνολογία. Αργότερα συνέχισε σπουδάζοντας ανώτερα θεωρητικά με τον Νίκο Ντρέλα και κλασική κιθάρα με τον Δημήτρη Κουρζάκη. Απέκτησε με βαθμό άριστα τα πτυχία Ειδικού Αρμονίας (2015) και Αντίστιξης (2018) από το Νεοκλασικό Ωδείο, ενώ το 2018 αποφοίτησε από το τριετές Εργαστήριο Σύνθεσης Μουσικής του Εθνικού Θεάτρου με καθηγητές τον Νίκο Κυπουργό και τον Κορνήλιο Σελαμσή. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου με την Δήμητρα Ροζάκη, κρουστών με τον Βασίλη Βασιλάτο, βυζαντινής μουσικής με τον Απόστολο Παπαδόπουλο και φωνητικής με την Αιμιλία Τσιμιδάκη.

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις. Παράλληλα ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός, ηχολήπτης και sound designer έχει επιμεληθεί αρκετές δισκογραφικές κυκλοφορίες, μουσική για θέατρο, ταινίες animation και διαφημιστικά σποτ.

Διδάσκει κιθάρα και κρουστά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου του Συνδέσμου Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας.