«Μία γιορτή για την Καρθαία» με την Καμεράτα

///«Μία γιορτή για την Καρθαία» με την Καμεράτα

«Μία γιορτή για την Καρθαία» με την Καμεράτα

2018-09-26T07:54:26+00:00

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 το Μουσικό Εργαστήρι Κέας πήγε σε μια γιορτή, έγινε μέρος αυτής της γιορτής και ήταν μια από τις πιο μαγικές γιορτές που έχει παρακολουθήσει. Ήταν μια γιορτή για την Καρθαία!

Αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί, δάσκαλοι και μαθητές, από το μονοπάτι, οπότε βρεθήκαμε στη θέση Σταυρουδάκι και ξεκινήσαμε. Περπατήσαμε ανάμεσα σε κυκλάμινα και φασκομηλιές, διασχίσαμε τη ρεματιά και μετά από 45’ φτάσαμε στην Καρθαία. Αμέσως κατευθυνθήκαμε προς το αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσουμε την ξενάγηση. Η αρχαιολόγος Δρ. Τάνια Πανάγου μας μίλησε για όλα αυτά τα σπουδαία που ανοίγονται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη της αρχαίας πόλης. Περπατήσαμε στο ναό της Αθηνάς και του Απόλλωνα και φανταστήκαμε μια πόλη όλο ζωή εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Στη συνέχεια, πίσω στο αρχαίο θέατρο παρακολουθήσαμε τη μουσική παράσταση της Καμεράτα. Δέκα μουσικοί υπό την μουσική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Παπαδόπουλου και με σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη έδωσαν ξανά ζωή στο θέατρο, μας χάρισαν τη μουσική τους και μας πλούτισαν με εικόνες για να έχουμε να θυμόμαστε μια ζωή.

Ο δρόμος της επιστροφής ήταν γεμάτος χαρά και δέος για όλα αυτά που ζήσαμε.

Χρωστάμε ένα μπράβο κι ένα ευχαριστώ στον κάθε άνθρωπο- εθελοντή- διοργανωτή- χρηματοδότη που βοήθησε ώστε να βιώσουμε αυτή την αξέχαστη εμπειρία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμο Κέας για την χορήγηση των εισιτηρίων των μαθητών του Εργαστηρίου.