Γαγλίας Βαγγέλης

//Γαγλίας Βαγγέλης

Γαγλίας Βαγγέλης

2018-09-27T10:02:59+00:00

Βαγγέλης Γαγλίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα με καθηγητή́ το Ν. Χατζηελευθερίου, παίρνοντας το δίπλωμά του στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (Αρμονία – Αντίστιξη – Φούγκα) με καθηγητές τους Αθανάσιο Κουμεντέρη και Ευστάθιο Καλλιανό.

Έχει συμμετάσχει ως εκτελεστής σε σεμινάρια κιθάρας των Ε. Μπουντούνη, Ε. Παπανδρέου, R. Aussel, R. Dyens, J. Williams, καθώς και σε σεμινάρια παιδαγωγικού χαρακτήρα με καθηγήτρια τη Δ. Μιχαήλ (Διδακτική Πρακτική). Επί σειρά ετών παρακολούθησε μαθήματα με θέμα τη Λογική και Θεμέλιο της μουσικής ερμηνείας με καθηγητή́ των αρχιμουσικό Γ. Χατζηνίκο.

Εκτός από τις ατομικές εμφανίσεις, συμμετέχει σε ποικίλα μουσικά σύνολα και ηχογραφεί για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η αγάπη του για την ισπανική μουσική τον οδήγησε στην Ισπανία, στην καρδιά της Ανδαλουσίας (Χερέθ – Σεβίλλη), αλλά και στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, όπου μυήθηκε στην κουλτούρα και την τέχνη της Φλαμένκο Κιθάρας από ντόπιους δασκάλους, όπως ο Manuel Lozano και ο Juan Serrano, ταξιδεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από το 2007 δημιούργησε το καθαριστικό σύνολο «SentimenDos» με σημαντικές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Σημαντική είναι και η συνεργασία του με το κιθαριστικό σύνολο «Guitarte ensemble» με τους οποίους το 2013 ηχογραφεί́ για το CD τους με τίτλο «Traces».

Μέλος του συνδέσμου «οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», συνέβαλε στη δημιουργία Μουσικών Εργαστήριων σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου. Η διδακτική του εμπειρία ως Καθηγητής Κιθάρας ξεκινάει το 2000. Μέχρι σήμερα έχει διδάξει τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα σε Ωδεία, Μουσικές σχολές και Σχολεία.

Αυτή την περίοδο διδάσκει στο Δημοτικό ωδείο Αγ. Παρασκευής, στο Λυρικό ωδείο Κορυδαλλού, στο Εθνικό ωδείο (παράρτημα Πειραιά), καθώς επίσης και στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας.