Αδαμοπούλου Ηώ

//Αδαμοπούλου Ηώ

Αδαμοπούλου Ηώ

2019-06-13T13:24:37+00:00

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Πήρε πτυχίο αντίστιξης με τον Ι. Τουφεξή, πτυχίο αρμονίας το 1998 με καθηγητή τον Γ. Κλόγκα και πτυχίο πιάνου το 1999 με καθηγήτρια την Ε. Δαρζέντα.  Ολοκλήρωσε τον τριετή κύκλο σπουδών της Ελληνικής Εταιρίας Μουσικοθεραπείας και Δημιουργικής Έκφρασης «Τέχνη-Ψυχολογία-Κοινωνία» που έχει ως αντικείμενο τη μουσικοθεραπεία. Music and art Therapy.

Παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων για την ειδική αγωγή στο Μαράσλειο, τη μουσική, την εκπαίδευση, το δημιουργικό παιχνίδι και την ψυχολογία. (Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΑμΕΑ, Σύστημα Orff, Ενορχήστρωση Αυτοσχέδιων Μουσικών Οργάνων, Θεατρικό Παιχνίδι, Κινηματική Γλώσσα, Το αυτιστικό φάσμα, Μουσική Τεχνολογία…)

Έλαβε μέρος σε συνέδρια μουσικοθεραπείας και συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ψυχοπαθολογίας της Έκφρασης και Art therapy «Σώμα και Ψυχή». Διατέλεσε οργανώτρια της Ελληνικής Εταιρίας Μουσικοθεραπείας και Δημιουργικής Έκφρασης και υπεύθυνη ύλης του περιοδικού «Η Τέχνη της Ζωής».

Συνεργάστηκε εθελοντικά στην Κοινωνική Παρέμβαση του Παντείου Πανεπιστημίου σε έρευνα και συγγραφή οδηγού Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Όπως επίσης και στον Φάρο Τυφλών σε πρότυπο πρόγραμμα μουσικοθεραπείας σε τυφλοκωφά παιδιά.

Εργάστηκε στο Αέναον ωδείο και συνεργάζεται με το ωδείο Δαρζέντα έως σήμερα και σε κέντρα αποκατάστασης. Δίδαξε ως καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Μουσικό Γυμνάσιο και στο Ειδικό Γυμνάσιο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρεθύμνου (2004-2006). Είναι μέλος του συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», από το 2007 – 2016 έκανε μαθήματα πιάνου και προπαιδείας στο Μουσικό Εργαστήρι Κέας και από το 2014 – σήμερα κάνει μαθήματα πιάνου και προπαιδείας στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας. Τέλος συνεργάστηκε με το ΑΛΜΑ, Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων, την περίοδο 2018-2019.