Τήνος 2018-09-18T06:31:50+00:00

Ιδρύθηκε το 2006, με πρωτοβουλία γονέων και την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού (ΙΤΗΠ) που τον πρώτο χρόνο φιλοξένησε το Μουσικό Εργαστήρι στους χώρους του. Τα μουσικά όργανα προσέφερε ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου.

Τον Δεκέμβριο του 2007 ο καθηγητής κιθάρας και μέλος της Ορχήστρας των Κιθαριστών του Βαγγέλη Μπουντούνη κ. Γ Μπουλαζέρης, έδωσε ρεσιτάλ κιθάρας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Στο Μουσικό εργαστήρι της Τήνου έχουν διδάξει ο Γιώργος Μπουλαζέρης και ο Περικλής Σακελλαρίδης κλασική κιθάρα και η Ιουλία Μιχαηλίδου προπαιδεία και φλάουτο.

Μέχρι το 2013 το Μουσικό Εργαστήρι λειτούργησε με αποκλειστική οικονομική στήριξη από το Σύνδεσμο και σε αίθουσες του Γυμνασίου στη Χώρα, που ευγενικά παραχωρούνται από τη Διεύθυνσή του.

Για το έτος 2013-2014 σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να επιδοτεί τα μαθήματα κλασικής κιθάρας για τους μαθητές Μάρκο Κουσουνούδη και Μαρίνα Ανδροβιτς παρά τη διακοπή της λειτουργίας του Μουσικού Εργαστηρίου για λόγους που αφορούν αποκλειστικά τις τοπικές συνθήκες του νησιού. Η καθηγήτρια τους κυρία Αλίκη Νταή εισηγήθηκε προσωπικά τη στήριξη των δύο αυτών παιδιών που διαθέτουν ταλέντο και την επιθυμία να συνεχίσουν τις μουσικές τους σπουδές και μετά το τέλος του σχολείου.