Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Εκδηλώσεις Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας

Καλοκαιρινές Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2013

Καλοκαιρινές Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2013Στις 14 και 15 Ιουνίου 2013 έγιναν οι δύο συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας, στον Άγιο Κήρυκο και στον Εύδηλο αντίστοιχα. Γονείς και φίλοι βρέθηκαν εκεί για να καμαρώσουν την πρόοδο των παιδιών και να τα χειροκροτήσουν. Είχαν προηγηθεί οι εξετάσεις τους και στο τέλος κάθε βραδιάς πήρε ο καθένας το πιστοποιητικό παρακολούθησης του έτους.

Στον Άγιο Κήρυκο εκτός από την κιθάρα, με δάσκαλο τον Βαγγέλη Γαγλία και το πιάνο, με δασκάλα την Έφη Πάνου, παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά και η τάξη της Μουσικής Προπαιδείας, με πολύ μικρά παιδιά. "Μαγειρεύοντας τις νότες" ήταν το θέμα της παρουσίασής της και δασκάλα της η Τζούλια Μιχαηλίδου. Όλα τα παιδιά ήταν ντυμένα μάγειροι, με κουτάλες και κατσαρόλες στα χέρια και οι θεατές διασκέδασαν πολύ...

Το Σύνδεσμο εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κυρία Αλεξάνδρα Βρετού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook εδώ και εδώ!

 

Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ εμφανίζεται στην Ικαρία

Στις 11 Μαΐου 2013 στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συναυλία Μουσικού Συνόλου της «Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την Αιγίδα της ΕΡΤ».

Μουσικό Σύνολο της Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την Αιγίδα της ΕΡΤ και κ. Νίνα ΠατρικίδουΗ προσέλευση του κόσμου ήταν αξιοσημείωτη καθώς δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να έρθουν σε επαφή με ακούσματα και μελωδίες διαφορετικές από αυτές της παράδοσης του τόπου τους όπως W.A. Mozart, D. Schostakovitch κ.λ.π. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η μαέστρος της Ορχήστρας Νίνα Πατρικίδου και έλαβαν μέρος η Maria Francisca Rocca Arbelaez - βιολί, ο Άγγελος Σχοινάς - βιολί, ο Θωμάς Μπίκoς - κλαρινέτο και ο Ανδρέας Ανθόπουλος - φαγκότο. Η Συναυλία έγινε με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Δήμου Ικαρίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Χρ.Σταυρινάδης, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με την πρωτοβουλία του Συνδέσμου και των καθηγητών του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας, που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση της βραδιάς σε άριστη συνεργασία με τη μαέστρο της Ορχήστρας.

Ακολούθησε δείπνο στο οποίο οι μαθητές των Μουσικών Εργαστηρίων Ικαρίας και Λήμνου και οι νεαροί μουσικοί της ορχήστρας είχαν την ευκαιρία μέσα σ’ένα πολύ ευχάριστο κλίμα να ανταλλάξουν μουσικές γνώσεις και εμπειρίες κα να δημιουργήσουν νέες φιλίες μεταξύ τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook και ένα video από τη συναυλία στο YouTube!

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου συναντά το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ανοιχτό μάθημα των 2 μουσικών εργαστηρίων ΙκαρίαςΛήμνου των τμημάτων του πιάνου, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου συναντά το Μουσικό Εργαστήρι ΙκαρίαςΤα παιδιά των εργαστηρίων έχοντας ετοιμάσει κομμάτια για 4 χέρια συναντήθηκαν και έπαιξαν μαζί μή γνωρίζοντας το ένα το άλλο. Στην αρχή το αντιμετώπισαν διστακτικά αλλά κατά την διάρκεια του μαθήματος γνωρίστηκαν μεταξύ τους μίλησαν για τα μουσικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άκουσαν ο ένας τον άλλον και κατέληξαν να διασκεδάζουν παίζοντας μουσική.

Την επόμενη μέρα πρίν απο τη συναυλία Μουσικού Συνόλου της «Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την Αιγίδα της ΕΡΤ» υπό τη διεύθυνση της κυρίας Νίνας Πατρικίδου, ιδρύτριας και διευθύντριας της Ορχήστρας που είχε προγραμματιστεί και προσφερθεί από το Σύνδεσμο με τη στήριξη τους Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έπαιξαν και αυτά στο κοινό που είχε έρθει για τη συναυλία τα κομμάτια που ετοίμασαν! Γονείς και κοινό θαύμασαν και επιβράβευσαν με το ζεστό τους χειροκρότημα την προσπαθεια αυτή.

Τα παιδιά που έπαιξαν μαζί είναι

  • Αναστασία Δασκαλάκη (Μ.Ε Ικαρίας) - Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη (Μ.Ε Λήμνου): Γαλάζιος Δούναβης

  • Ιάσονας Σαντορινιός (Μ.Ε Λήμνου) – Χριστίνα Παντελάδη (Μ.Ε Ικαρίας): Νυχτερινή Μελωδία

  • Βασιλική Πυροβολικού (Μ.Ε Ικαρίας)- Ιάσονας Σαντορινιός (Μ.Ε Λήμνου): Ωδή στη Χαρά

  • Μαρία Νηστευτοπούλου Μ.Ε Λήμνου) – Ελένη Βρανά (Μ.Ε Ικαρίας): Βαρκαρόλα

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2012

Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας - Άγιος ΚήρυκοςΣε ένα χαρμόσυνο, πανηγυρικό κλίμα έγιναν οι 2 συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας πρώτα στον Άγιο Κήρυκο, στις 8 Ιουνίου 2012 και στη συνέχεια στον Εύδηλο στις 9 Ιουνίου 2012. Στο μοναδικό Ικαριώτικο περιβάλλον στην αίθουσα Κουντουμά, του Αγίου Κηρύκου, τριγυρισμένη από πανύψηλα δέντρα και ανθισμένη βλάστηση γονείς και φίλοι παρακολούθησαν την ετήσια καλοκαιρινή συναυλία που έδωσαν τα 20 παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου. Οι μαθητές της κλασικής κιθάρας και του πιάνου «σόλο» ή σε μορφή «ντουέτου» με άλλο μαθητή ή τους δασκάλους τους ενθουσίασαν το κοινό που τους χειροκρότησε θερμά. Ιδιαίτερα εντυπωσίασε ο 12χρονος μαθητής Geni Sinani που έπαιξε μια δική του σύνθεση στο πιάνο. Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους του Δήμου, η κυρία Μαρία Μπινίκου η οποία μετέφερε μήνυμα εκτίμησης και υποστήριξης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας - ΕύδηλοςΣτη Κουτσουφλάκειο βιβλιοθήκη του πρώην Δήμου Ευδήλου δόθηκε την επομένη η συναυλία των μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου της πόλης. 14 μαθητές κλασικής κιθάρας μερικοί από τους οποίους είναι μικρά παιδιά που μόλις προ μηνών άρχισαν τα μαθήματα απέδειξαν με πόση σοβαρότητα ανταποκρίνονται στη προσπάθεια που γίνεται και πόσο σπουδαία είναι η δουλειά που με συνέπεια και αφοσίωση γίνεται από τους δασκάλους τους Έφη Πάνου, πιάνο, και Βαγγέλη Γαγλία κλασική κιθάρα. Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκαν η Χριστίνα Τσαπαλιάρη και η Αργυρώ Ράπτη που συμμετείχαν και με τραγούδι συνοδεία κιθάρας! Ο μαθητής δε Νίκος Νικολαΐδης έχει επιλεγεί για να πάρει μέρος σε συναυλία του Συνδέσμου που θα γίνει στη Τήνο τον Ιούλιο. Ο μεγάλος του αδελφός, Σταύρος, που επίσης ήταν από τους πρώτους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου στον Εύδηλο σήμερα σπουδάζει παραδοσιακή μουσική στο ΤΕΙ Άρτας. Η πρόοδος του αυτή μας ενθουσιάζει και μας εμψυχώνει!

Στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος του Συνδέσμου κυρία Μαρία Κωνσταντινίδη επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας με τις τοπικές Αρχές, τους γονείς και του δασκάλους ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα και των δύο Εργαστηρίων, να δημιουργηθούν πρόσθετες ευκαιρίες για τα παιδιά και κίνητρα για τη συμμετοχή και περισσοτέρων παιδιών. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την επιτυχία των συναυλιών και μετέφερε τις ευχές του Δ.Σ. για νέες επιτυχίες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

Τις συναυλίες παρακολούθησε και η κυρία Ιωάννα Φωκά, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

 

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2011

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας Οι ετήσιες συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας, στον Εύδηλο και στον Άγ. Κήρυκο, έγιναν στις 10 και 11 Ιουνίου 2011 αντίστοιχα.

Οι μαθητές του Εύδηλου έδωσαν τη συναυλία τους στη μεγάλη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Παλαιού Δημαρχείου, με την παρουσία του αντιδημάρχου κ. Ηλία Λεριάδη και πάνω από 150 συγγενείς και φίλους , που απόλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα. Στην αρχή, 3 μαθητές έπαιξαν έργα στο πιάνο και 17 μαθητές έπαιξαν έργα κιθάρας. Η συναυλία τελείωσε εντυπωσιακά με 2 έργα από δεκαμελή ορχήστρα (6 κιθαριστές και 4 κιθαρίστριες)που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά των 13 μαθητών του Αγ. Κηρύκου, που έδωσαν τη συναυλία τους στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κουντουμά, σε μια ζεστή, πολύ φιλική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι γονείς και φίλοι. Παίχτηκαν 12 έργα στο πιάνο και 3 έργα κιθάρας, καθώς και ένα ομαδικό με 2 μαθητές στο πιάνο και από ένα στη ξύστρα και στα ξυλάκια.

Η επιτυχία στην οργάνωση των συναυλιών οφείλεται στον ενθουσιασμό και την αφοσίωση των δασκάλων Έφης Πάνου (πιάνο και προπαιδεία) και Βαγγέλη Γαγλία (κλασική κιθάρα). Σημαντική ήταν η συμβολή της μουσικού Ελίνας Λογαρίδου στις εξετάσεις που προηγήθηκαν. Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ κ. Κων/νο Καγκαράκη και κ. Τατιάνα Σπυροπούλου, που συγχάρηκαν μαθητές και δασκάλους για τις δύο ωραίες εκδηλώσεις.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

 

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2010

Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου ΙκαρίαςΤο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας του Συνδέσμου «Οι φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας» οργάνωσε διπλή μαθητική συναυλία στις 18 Ιουνίου 2010 στον Άγιο Κήρυκο, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κουντουμά, και στις 19 Ιουνίου 2010 τον Εύδηλο, στην Βιβλιοθήκη του Δήμου Ευδήλου.

Τα 39 παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα ήταν καλά προετοιμασμένα από τους καθηγητές τους Έφη Πάνου (πιάνο) και Βαγγέλη Γαγλία (κιθάρα). Οι γονείς και φίλοι είχαν έρθει να τους ακούσουν με πολύ ενδιαφέρον. Στον Άγιο Κήρυκο ήταν παρών και ο δήμαρχος κ. Σπύρος Τέσκος όπως και εκπαιδευτικοί δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου παραβρέθηκαν οι κυρίες Καίτη Παπαθωμοπούλου και Λίλιαν Σβάρνα που συγχάρηκαν τους μαθητές και τους δασκάλους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας στη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook »

 

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2009

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου 2009 έγιναν οι «εξετάσεις» των παιδιών των δύο Μουσικών Εργαστηρίων της Ικαρίας, στον Αγ. Κήρυκο και στον Εύδηλο αντίστοιχα. Τα Μουσικά Εργαστήρια ιδρύθηκαν στην Ικαρία το 2000, στον Εύδηλο πρώτα με αρχική χορηγία από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος και στον Αγ. Κήρυκο αργότερα με χορηγία του Φεστιβάλ Ικαρίας.

Οι «εξετάσεις» είναι η στιγμή που, στο τέλος μιας διδακτικής χρονιάς, τα παιδιά παίζουν μπροστά σε κοινό, που συνήθως αποτελείται από τους γονείς και το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον. Στα Μουσικά Εργαστήρια της Ικαρίας διδάσκεται πιάνο και κλασική κιθάρα από την Έφη Πάνου και τον Βαγγέλη Γαγλία αντίστοιχα.

Στον Αγ. Κήρυκο και ειδικότερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού Κουντουμά, οκτώ παιδιά έπαιξαν πιάνο και πέντε παιδιά κιθάρα. Δύο απ’ αυτά έπαιξαν και τα δύο όργανα. Στον Εύδηλο – στην Εύδηλο Βιβλιοθήκη - πέντε παιδιά έπαιξαν πιάνο και δεκατρία παιδιά κιθάρα. Ένα παιδί έπαιξε και τα δύο όργανα.

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας Το πρόγραμμα των έργων που παρουσιάστηκαν περιλάμβανε από λίγες νότες με το θέμα ενός παιδικού τραγουδιού, μέχρι γνωστά κομμάτια από λαϊκά τραγούδια από χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, γνωστά μοτίβα Ελλήνων συνθετών ή μέρη από κλασικά έργα. Όλα τα παιδιά έδειξαν ότι αγαπούν τη μουσική και αγωνίζονται να ανακαλύψουν τα μυστικά της. Οι γονείς τους και γενικότερα η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τα Μουσικά Εργαστήρια και εκτιμά το έργο τους.

Στο Χριστό Ραχών, όπου από τον περασμένο χρόνο λειτουργεί πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού με την Ιωάννα Λύκου, αλλά και στον Αγ. Κήρυκο και στον Εύδηλο έγιναν το ίδιο Σαββατοκύριακο πολύ πετυχημένες παραστάσεις κουκλοθέατρου από το θίασο «ΚουΚλουβάχατα», που έτυχε θερμής υποδοχής από τους λιλιπούτειους θεατές, οι οποίοι μάλιστα απαντούσαν μαζικά και με ενθουσιασμό στις προκλήσεις των ηρώων του έργου. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χορηγία και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου μας και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τοπικού δημοτικού σχολείου.

 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr