Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Μουσικά Εργαστήρια: ΙΚΑΡΙΑ

Ιδρύθηκε στον Εύδηλο το 2000 με Χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και τη συνεργασία του Δημάρχου κ. Σ. Σταμούλου.
Λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στον Εύδηλο και στο Πνευματικό Κέντρο στον Αγ. Κήρυκο με τη συνεργασία του Δήμου Ικαρίας και τη στήριξη του "Φεστιβάλ Ικαρίας".

Την περίοδο 2008-2009 λειτούργησε στο Χριστό Ραχών και στον Εύδηλο Θεατρικό Εργαστήρι. Υπεύθυνη ήταν η Ιωάννα Λύκου που ερχόταν κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο από τη Σύρο.

50 παιδιά διδάσκονται προπαιδεία και πιάνο από την Ηώ Αδαμοπούλου και κλασική κιθάρα από τον Βαγγέλη Γαγλία.

 

 

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας πραγματοποίησε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook.

 

Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας

Πρόγραμμα θερινής απασχόλησης στο Μουσικό Εργαστήρι ΙκαρίαςΤο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας πργματοποίησε στον Άγιο Κήρυκο πρόγραμμα θερινής μουσικής απασχόλησης που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου 2017. Στο πρόγραμμα λειτούργησαν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής ORFF, πιάνου και θεωρίας της μουσικής στα οποία συμμετείχαν 19 παιδιά.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2017 τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά και την πρόοδο τους σε μια εκδήλωση στο Παλαιό Δημαρχείο του Αγίου Κηρύκου με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. Το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Λαρδά που για ακόμα μια φορά προσέφερε τη βοήθειά του σε ό,τι χρειαστήκε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το πρόγραμμα στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Θερινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας, στο Παλαιό Δημαρχείο Ευδήλου και στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου στις 16 και 18 Ιουνίου 2017 αντίστοιχα.

Θερινές συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2017Οι δάσκαλοι Βαγγέλης Γαγλίας,Τζούλια Μηχαηλίδου και Ηώ Αδαμοπούλου ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμο Ικαρίας και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Ν. Λαρδά για την υποστήριξή τους. Επίσης ευχαρίστησαν τους μαθητές για τη θέληση, την επιμονή και τον ενθουσιασμό τους και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους. Τέλος ευχαρίστησαν την AEGEAN και την Olympic Air για τη χορηγία των εισιτηρίων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στο Παλαιό Δημαρχείο Ευδήλου και στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας 2016

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας στο Παλαιό Δημαρχείο του Αγ. Κήρυκου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αλίκη Νταή, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας 2016Το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας είχε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενεί έξι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου.

Τρεις μαθητές κιθάρας (του καθηγητή Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου) και τρείς μαθητές πιάνου (της καθηγήτριας Νίκης Μπουζιωτοπούλου) συμμετείχαν στη γιορτή και συνέπραξαν μουσικά με τους μαθητές της Ικαρίας δημιουργώντας μια μικρή ορχήστρα απο μεταλλόφωνα, πιάνο, κιθάρες και τραγούδι. Οι μαθητές γεμάτοι χαρά αντάλλαξαν μουσικές εμπειρίες και γνώσεις, κάνοντας τους δασκάλους να νιώσουν ικανοποιημένοι απο την επίσκεψη αυτή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2016

Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2016Tο Μουσικά Εργαστήρια Ικαρίας του Αγίου Κήρυκου και του Ευδήλου, πραγματοποίησαν την μαθητική καλοκαιρινή τους συναυλία το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στο Π. Δημαρχείο Αγ. Κήρυκου.

Η γιορτή ξεκίνησε με τα παιδιά του πιάνου,στην κάτω αίθουσα του Π.Δημαρχείου (όπου υπάρχει το πιάνο), συνεχίστηκε με τους μικρούς μαθητές τις μουσικής προπαιδείας και ολοκληρώθηκε με τους μαθητές της κιθάρας,στον επάνω όροφο (όπου υπήρχε μικροφωνική). Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη,οι αίθουσες γέμισαν με γονείς και φίλους που ενθουσιάστηκαν με την πρόοδο των παιδιών. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα το αποτέλεσμα.

Οι δάσκαλοι των Μουσικών Εργαστηρίων, Βαγγέλης Γαγλίας,Τζούλια Μηχαηλίδου και Ηώ Αδαμοπούλου, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμο Ικαρίας που είναι πάντα κοντά στα Εργαστήρια και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Ν.Λαρδά που είναι πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσει σε ό,τι χρειάζονται.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας στην Αθήνα

Το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας στην ΑθήναΤο Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου 2016 9 μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας με τη συνοδεία ενός γονέα-συνοδού ταξίδεψαν αεροπορικώς στην Αθήνα!

Την Κυριακή με τους δασκάλους τους Βαγγέλη Γαγλία και Ηώ Αδαμοπούλου επισκεφτήκανε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρακολούθησαν την παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Τα παιδιά επέστρεψαν στην Ικαρία τη Δευτέρα 25 Απριλίου, έχοντας στις «αποσκευές» τους τις καλύτερες εντυπώσεις από το μοναδικό αυτό ταξίδι.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

«Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί»: η Μαριβίτα Γραμματικάκη στην Ικαρία

Το τριήμερο 2-4 Απριλίου 2016 το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας φιλοξένησε την κυρία Μαριβίτα Γραμματικάκη, μουσικό της Λυρικής Σκηνής και συγγραφέα παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους. Η κ. Γραμματικάκη παρουσίασε ένα εργαστήρι παραμυθιού για παιδιά, το «Κόκκινη κλωστή… τραγουδά ένα βιολί», και ένα σεμινάριο για ενήλικες – εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα «Εσωτερικό παιδί και Παραμύθι».

η Μαριβίτα Γραμματικάκη στην ΙκαρίαΤο Σάββατο 2 Απριλίου 2016 τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Δημαρχείου Ευδήλου, και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 επαναλήφθηκαν στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου. Η συμμετοχή στα εργαστήρια των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη. Η κυρία Γραμματικάκη κατάφερε να καθηλώσει κυριολεκτικά με την αφήγησή της το πιο απαιτητικό κοινό ηλικίας 4-14 ετών! Αφού τους εξήγησε τα στάδια στο στήσιμο ενός παραμυθιού, διηγήθηκε παραμύθια, με τη βοήθεια των παιδιών, τα οποία απαντούσαν σε ερωτήσεις της, με τον λόγο ή ακόμη και με κίνηση, διηγήθηκαν ακόμη, και τα ίδια τα παιδιά μια ιστορία με την ενθάρρυνση και τη βοήθειά της.

Το σεμινάριο με θέμα «Εσωτερικό παιδί και Παραμύθι» είχε κι αυτό μεγάλη απήχηση στους συμμετέχοντες- γονείς και εκπαιδευτικούς. Η κυρία Γραμματικάκη δεν είχε προετοιμάσει απλώς μια ομιλία, αλλά ένα βιωματικό σεμινάριο με σκοπό να κατανοήσει ο ενήλικος το ρόλο της παιδικότητας στη ζωή του και πώς αυτή, είναι αναγκαία για την επικοινωνία με τα παιδιά. Στη διάρκεια του σεμιναρίου, συμμετείχαν όλοι ενεργά, αποκαλύπτοντας στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες το «εσωτερικό παιδί» τους. Οι εντυπώσεις όλων, μικρών και μεγάλων, ήταν οι καλύτερες!

η Μαριβίτα Γραμματικάκη στην ΙκαρίαΤέλος τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, η κ. Γραμματικάκη, βρέθηκε στα δύο Δημοτικά σχολεία του Άγιου Κηρύκου και παρουσίασε το εργαστήρι παραμυθιού, σε όλα τα παιδιά, χωρισμένα σε ηλικίες. Τα παιδιά, αρχικά παρακολούθησαν την κ. Γραμματικάκη, να τους αφηγείται ένα παραμύθι, στη συνέχεια όμως αφού συζήτησαν το νόημα του παραμυθιού, έμαθαν τα στάδια στησίματος ενός παραμυθιού, ώστε να μπορούν να φτιάξουν μόνα τους το δικό τους παραμύθι!

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook: «Κόκκινη κλωστή… τραγουδά ένα βιολί» στον Εύδηλο, «Κόκκινη κλωστή… τραγουδά ένα βιολί» στον Άγιο Κήρυκο και «Εσωτερικό παιδί και Παραμύθι» στον Άγιο Κήρυκο.

 

Το τρίο eclipsis στην Ικαρία

Το τρίο eclipsis στην ΙκαρίαΤο Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016, στο Παλαιό Δημαρχείο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση οργάνων της οικογένειας του φλάουτου από τον Νίκο Κατριτζιδάκη και αμέσως μετά δόθηκε συναυλία με την Τίνα Ανδρικοπούλου (φωνή) τον Νίκο Κατριτζιδάκη (φλάουτο) και την Μαριάννα Τσίκα (πιάνο), μια συναυλία από το τρίο eclipsis για την ιδέα του έρωτα, το παιχνίδι, τις αντιφάσεις, τις αισθήσεις και τα (ηχο)χρώματά του. Στο πρόγραμμά τους ακούστηκε μουσική από την Ελλάδα, τη Γαλλία, αλλά και την Ιαπωνία, καθώς και έργα με έμπνευση από το Σαίξπηρ (400 χρόνια φέτος από τη γέννησή του).

Η εκδήλωση εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

«Η όπερα πάει Αιγαίο ...το μιούζικαλ πάει νησιά»
Η ερμηνεύτρια Έφη Μηνακούλη και η μουσικός Νεφέλη Μπερή στην Ικαρία

Στις 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Παλαιό Δημαρχείο στον Εύδηλο Ικαρίας και στις 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Παλαιό Δημαρχείο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας η Έφη Μηνακούλη (μέτζο σοπράνο και ερμηνεύτρια αναγεννησιακού λαούτου και θεόρβης) μαζί με τη μουσικό Νεφέλη Μπερή (τραγούδι, πιάνο και κίνηση) εξερεύνησαν το μαγικό χώρο της όπερας και το λαμπερό χώρο του μιούζικαλ σε δυο εκδηλώσεις με τίτλο: «Η όπερα πάει Αιγαίο ...το μιούζικαλ πάει νησιά».

Η ερμηνεύτρια Έφη Μηνακούλη και η μουσικός Νεφέλη Μπερή στην Ικαρία

Η Έφη Μηνακούλη και η Νεφέλη Μπερή καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν τα λόγια των τραγουδιών, τις εικόνες και τα συναισθήματα, που κρύβονται στις λέξεις και τη μουσική, και, μαζί με τα ενθουσιασμένα παιδιά, να τραγουδήσουν και να γράψουν τους δικούς τους στίχους. Επίσης συμπλήρωσαν την παρουσίαση με μια μικρή συναυλία!

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν και πολλοί από τους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας. Οι εισηγήτριες με απλό και κατανοητό τρόπο κίνησαν το ενδιαφέρον των μαθητών σε έναν κόσμο σχεδόν άγνωστο σε αυτούς!  Ειδικά οι πολύ μικροί μαθητές δεν σταμάτησαν να διατυπώνουν πολύ έξυπνες παρατηρήσεις και να συμμετέχουν με μεγάλη ζέση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους μεγαλύτερους συμμετέχοντες!

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook: Εύδηλος και Άγιος Κήρυκος!

 

«Ο ρυθμός στη ζωή και την ιστορία του ανθρώπου», εισήγηση και συναυλία των Σάμι Αμίρη και Αντώνη Λαδόπουλου στην Ικαρία«Ο ρυθμός στη ζωή και την ιστορία του ανθρώπου», εισήγηση και συναυλία των Σάμι Αμίρη και Αντώνη Λαδόπουλου στην Ικαρία

Στις 31 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εισήγηση του Σάμι Αμίρι "Ο ρυθμός στη ζωή και την ιστορία του ανθρώπου", ακολούθησε Jazz συναυλία από τους «Phos Duo» Σάμι Αμίρης – Πιάνο, Αντώνης Λαδόπουλος – Σαξόφωνο. Οι Ικαριώτες που έζησαν αυτές τις στιγμές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καινούργια, πιο ιδιαίτερα ακούσματα και να ζήσουν τις άπειρες δυνατότητες του αυτοσχεδιασμού.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική για Όλους», που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2015

Φέτος το Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας, λόγω πρακτικών δυσκολιών, ξεκίνησε το Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά, και σε πείσμα των δυσκολιών της εποχής μας, δεν το βάλαμε κάτω. Μάλιστα, είχαμε την μεγάλη χαρά να επαναλειτουργήσουν τα μαθήματα πιάνου στον Εύδηλο! Η υπομονή και η εμπιστοσύνη των γονέων προς το Μουσικό Εργαστήρι και στο έργο που προσφέρει ο Σύνδεσμος εδώ και 15 χρόνια, στήριξαν τη προσπάθεια μας και αυτό μας συγκίνησε και μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Έτσι με σκληρή δουλειά και θέληση των μαθητών και των δασκάλων, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στο Παλαιό Δημαρχείο στον Άγιο Κήρυκο, πραγματοποιήθηκε η Μαθητική μας Συναυλία. Το αποτέλεσμα νιώθουμε ότι μας δικαίωσε.

Καλοκαιρινή συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2015Όλοι μαζί οι μαθητές του Ευδήλου και του Άγιου Κήρυκου ενώθηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Κιθάρα, πιάνο και Μουσική Προπαιδεία. Συμμετείχαν συνολικά 40 μαθητές, με πολύ κέφι και ενθουσιασμό.

Με την παρουσία του στην εκδήλωση μας τίμησε ο Αντιδήμαρχος Ικαρίας κύριος Νικόλαος Λαρδάς και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ικαρίας κύριο Στέλιο Σταμούλο, για τη φιλοξενία και την παροχή μεταφορικού μέσου των δασκάλων στο νησί. Πάντα με θετική διάθεση και ευγένεια συμπαραστέκεται στην προσπάθειά μας. Την Aegean Airlines, της οποίας η ευγενική προσφορά εισιτηρίων για τις αεροπορικές μετακινήσεις των δασκάλων υπήρξε ή καταλυτική. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρόνια τώρα, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, στηρίζει το Μουσικό Εργαστήρι στο νησί. Τέλος ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τους γονείς, που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται. Η πρωτοβουλία τους να προσφέρουν κεράσματα στο τέλος της γιορτής, μας έδωσε μεγάλη χαρά.

Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι ευελπιστούμε ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν ομαλά με την νέα σχολική χρονιά και εμείς οι δάσκαλοι με τη σειρά μας υποσχόμαστε ότι το Μουσικό Εργαστήρι θα εξακολουθήσει να παρέχει με σοβαρότητα, συνέπεια και ποιότητα τη μουσική εκπαίδευση στα παιδιά και τους νέους της Ικαρίας, με τα πολλαπλά για όλους τους οφέλη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Καλοκαιρινές Συναυλίες Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές συναυλίες του Μουσικού Εργαστηρίου Ικαρίας, στο Παλαιό Δημαρχεί Αγίου Κηρύκου και στο Λύκειο Ευδήλου στις 6 και 7 Ιουνίου 2014 αντίστοιχα.

Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση στο Παλαιό Δημαρχείο Αγ. ΚηρύκουΤο τμήμα Μουσικής Προπαιδείας έδωσε μια χαρούμενη παράσταση με τίτλο: «Τα στρούμφ στο σχολείο». Όλοι οι μαθητές της κιθάρας έπαιξαν σόλο κομμάτια ενώ οι μεγαλύτεροι έδειξαν την πρόοδό τους καθώς παρουσίασαν και έργα γραμμένα για ορχήστρα κιθαριστών. Στο πιάνο αντίστοιχα τα παιδιά ερμήνευσαν, εκτός από σόλο, έργα για 4 χέρια και πρωτότυπες συνθέσεις τους.

Οι γονείς και οι φίλοι, που παρακολούθησαν τις συναυλίες, ενθουσιασμένοι με την πρόοδο των παιδιών τους, αναμένουν την καινούργια χρονιά.

Ευχαριστούμε το Λύκειο Ευδήλου και το Δήμο Ικαρίας για την παραχώρηση των αιθουσών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την εκδήλωση στο Παλαιό Δημαρχεί Αγίου Κηρύκου και στο Λύκειο Ευδήλου στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης σε περιοδεία στα Μουσικά Εργαστήρια

Στις 7-8 Φεβρουαρίου και στις 9 Φεβρουαρίου 2014 είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας και Λήμνου αντίστοιχα τον αγαπημένο δάσκαλο, διεθνούς φήμης σολίστ της κιθάρας, ιδρυτή της ορχήστρας «100 κιθάρες» και σπουδαίο παιδαγωγό και μουσικό Βαγγέλη Μπουντούνη.

Ο Β. Μπουντούνης και η Μ. Ραζή στο Μουσικό Εργαστήρι ΛήμνουΗ επίσκεψη αυτή έγινε αφ’ ενός για τη γνωριμία των μαθητών των Μουσικών Εργαστηρίων με τον συγγραφέα όλων των μουσικών τους βιβλίων, αφ’ ετέρου για να παρακινήσει τους μαθητές μας να συμμετάσχουν στο σεμινάριο κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο στις 9-13 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μέρες μουσικής - Μέρες κιθάρας» αφιερωμένες στη Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τον Βαγγελη Μπουντούνη και με τη στήριξη του Δήμου Σίφνου. Ο Σύνδεσμος με έξοδά του προσκάλεσε το Βαγγέλη. Μπουντούνη καθώς και την επίσης διακεκριμένη σολίστ και καθηγήτρια κλασσικής κιθάρας Μάρω Ραζή σ' αυτά τα δύο νησιά, τα Μουσικά Εργαστήρια των οποίων ιδρύθηκαν και στηρίζονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι μαθητές μας ενθουσιώδεις και ευτυχεις έπαιξαν κιθάρα στο Β. Μπουντούνη και τη M. Ραζή, οι οποίοι μέσα στο λίγο χρόνο που τους επιτρεπόταν κατάφεραν να τους μαγέψουν. Σε συνεργασία με τους δασκάλους τους έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία για ένα εξαιρετικής ποιότητας μάθημα και στήριξαν δυναμικά το έργο του Συνδέσμου.Ο ίδιος o B. Μπουντούνης συνεχάρη τους καθηγητές των νησιών Βαγγέλη Γαγλία (Ικαρία) και Κώστα Κωνσταντόπουλο (Λήμνο) για το δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελούν στα ακριτικά νησιά μας, και έφυγε με την υπόσχεση ότι ο ερχομός του αυτός είναι προάγγελος αρκετών ακόμα επισκέψεών του στα Μουσικά Εργαστήρια αυτά, γεγονός που συνάδει απόλυτα με τη φιλοσοφία του Συνδέσμου ο οποίος, όπως τόσες άλλες φορές, ενισχύει και συντηρεί τέτοιες υπέροχες πρωτοβουλίες.

Οι «κυψέλες πολιτισμού», το όραμα της αείμνηστης Φραγκίσκης Ψαχαροπούλου-Καρόρη, έχει πάρει ήδη -εδώ και αρκετά χρόνια- σάρκα και οστά...

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις επισκέψεις του Β. Μπουντούνη στη Λήμνο και στην Ικαρία στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

 

Δράσεις Μουσικού Εργαστηρίου


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr