Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Ανακοινώσεις

Ρεσιτάλ Πιάνου με την Oana Kariotoglou Popescu

Με χαρά σας προσκαλούμε στο ρεσιτάλ πιάνου, ευγενική προσφορά της διακεκριμένης σολίστ Oana Kariotoglou Popescu, η οποία έρχεται από τη Ζυρίχη για μια μόνο εμφάνιση στην Αθήνα, ειδικά για τα Μέλη και τους Φίλους του Συνδέσμου.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00 μμ.
Οικία Κατακουζηνού
, Λεωφόρο Αμαλίας 4, Αθήνα (5ος όροφος)

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.
Συμμετοχή € 15 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας περιμένουμε με τους φίλους σας.

Πρόγραμμα

Johannes Brahms (1833-1897) Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Παγκανίνι, έργο 35 (τεύχος Ι)

Frank Martin (1890-1974) Πρελούδιο αρ.3 από τα Οκτώ Πρελούδια για πιάνο

Ιάννης Ξενάκης (1922-2001) Τρία από τα "Έξη τραγούδια για πιάνο"
I. Μόσκος μυρίζει... (Ça sent le musc...)
II. Είχα μια αγάπη κάποτε... (J'avais un amour autrefois...)
VI. Σούστα (Sousta danse)

Claude Debussy (1862-1918) Clair de Lune από την Σουΐτα Bergamasque

George Enescu (1881-1955) Σονάτα για πιάνο αρ. 3 σε Ρε Μείζονα, έργο 24
I. Vivace con brio
II. Andantino cantabile
III. Allegro con spirito

Oana Kariotoglou – PopescuOana Kariotoglou – Popescu

Γεννημένη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Σπούδασε μεταξύ άλλων υπό την καθοδήγηση της Γκαμπριέλας Τάμας της Άνας Πίτης και της Ιωάννας Μίνεϊ στο Βουκουρέστι και με τον Χανς Πέτερ Στέντσλ στην Στουτγκάρδη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε εκμάθηση μουσικής και μουσική εκτέλεση στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Ζυρίχης στον Καρλ Αντρέας Κόλυ παρακολουθώντας μαθήματα της Γιούρα Μάργκουλις και του Όμηρου Φραντσές. Ως πιανίστρια κέρδισε πληθώρα βραβείων και έδινε τακτικά παραστάσεις με την κρατική φιλαρμονική της Ρουμανίας. Έχει δώσει ρεσιτάλ ως σόλο πιανίστρια στην Πολωνία την Σλοβακία, Αυστρία, Γερμανία και Ουγγαρία και είναι πολυπράγμων ως σολίστρια και καθηγήτρια πιάνου. Έχει παρευρεθεί σε πολλές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και έχει συμμετάσχει με την ορχήστρα της κρατικής φιλαρμονικής του Iasi και σε ηχογράφηση CD.

Οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού

Οι ιδιοκτήτες της οικίας αυτής, Άγγελος και Λητώ Κατακουζηνού ανήκαν στη πνευματική elit της εποχής τους - τη λεγόμενη γενιά του ΄30 - και λειτουργούσαν ταυτόχρονα ως πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Η οικία Κατακουζηνού λειτούργησε από το 1960 ως φιλολογικό σαλόνι και φιλοξενούσε επισκέπτες διεθνούς ακτινοβολίας. Σε αυτήν υπάρχει επίσης μια αντιπροσωπευτική συλλογή έργων των πιο σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών της εποχής.

 

Διαγωνισμός ζωγραφικής 2017

Για μία ακόμα φορά ο Σύνδεσμος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" οργανώνει τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με φετινό θέμα: «Η Μουσική της Φύσης».

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και μικρών παράκτιων πόλεων. Η ανταπόκριση των νησιών είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη. Πέρυσι λάβαμε 1.418 έργα και αυτό μας ενθαρρύνει και μας δίνει την ώθηση για να συνεχίσουμε.

Τα παιδιά θα πρέπει να ζωγραφίσουν μόνα τους, χωρίς την βοήθεια ενηλίκων και χωρίς να αντιγράψουν σχέδια ή εικόνες από κάπου αλλού. Η κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται και πάλι από καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λύπη της, θα απορρίψει τις συμμετοχές που έχουν παραβεί κάποιον από αυτούς τους όρους.

Πιστεύουμε ότι το φετινό θέμα του διαγωνισμού «Η Μουσική της Φύσης» είναι πολύ πλούσιο για τη δημιουργία όμορφων εικόνων, αρκεί τα παιδιά να βοηθηθούν ώστε να μην έχουμε πίνακες μόνο με "Πουλάκια να κελαηδούν στα δέντρα". Θα πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία ώστε να σκεφθούν ότι μουσική κάνουν: το νερό που τρέχει στο αυλάκι, οι βροντές που ακούγονται μια βροχερή μέρα, το θρόισμα των φύλλων που τα φυσάει ο αέρας, ο παφλασμός των κυμάτων. Ακόμα το λάλημα του πετεινού, τα τζιτζίκια του καλοκαιριού, το φτερούγισμα των περιστεριών κ.λπ.

Οι διαστάσεις των έργων πρέπει να είναι 30x50 εκ., να είναι ζωγραφική και όχι κολλάζ, και να μην χρησιμοποιηθούν δύο ειδών μπογιές στο ίδιο έργο, χρωματιστά χαρτόνια ή χάρακας. Στην πίσω πλευρά κάθε σχεδίου θα πρέπει να είναι γραμμένα, με μολύβι, το όνομα, η ηλικία, το σχολείο, το νησί ή η παράκτια πόλη, η τάξη και ο τίτλος του έργου.

Τα έργα θα πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2018 στην διεύθυνση: Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας Αλεξανδρουπόλεως 23 11527 Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην γραμματέα του Συνδέσμου, κυρία Άννα Φωκά, τηλ. 2103252012, ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση filoi@filoitounisiou.gr

Καλή Επιτυχία!

Η παιδική ζωγραφιά που κοσμεί την πρόσκληση προέρχεται από τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2014 με θέμα «Ζωγραφίζω τη Μουσική» από την Ευφραιμία Μαρία Μελέτση - Δημ. Σχολείο Βέλου Κορινθίας - Η Νοτοπόλη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο του Συνδέσμου Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00-14:00 στο 210 3252012 αλλά και όλες τις ώρες με φαξ στο 210 7711804 ή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης info@filoitounisiou.gr.


Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                   Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr