Επιλογή γλώσσας: Ελληνικά / English


Οι δραστηριότητες του Συνδέσμου

Ο Σύνδεσμος οργανώνει:
 • Μουσικά Εργαστήρια κλασικής και παραδοσιακής μουσικής
  Καταξιωμένοι μουσικοί διδάσκουν, στα νησιά όλο το χειμώνα προπαιδεία (σύστημα Orff), φλογέρα, φλάουτο, πιάνο, κιθάρα, βιολί, ποντιακή λύρα και τραγούδι. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα νησιά: Ικαρία, Λήμνος, Σαντορίνη, Κέα, Σίφνος, Σέριφός και Τήνος. Παράλληλα, οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις στα νησιά από επιλεγμένες ορχήστρες, χορωδίες και τραγουδιστές.

 • Συναυλίες
  Οι μαθητικές ορχήστρες των Μουσικών Εργαστηρίων δίνουν συναυλίες στον τόπο τους και σε άλλα νησιά, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ τους.

 • Εκδόσεις
  Ετήσια έκδοση, από το 1994, με τίτλο "Το Τετράδιο της Χρονιάς", για την προβολή έργων ζωγραφικής παιδιών από τα νησιά. Δημιουργία CD και DVD από τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις των Μουσικών Εργαστηρίων.

 • Βιβλιοθήκες
  Αποστολή λογοτεχνικών και εκπαιδευτικών βιβλίων σε παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες νησιών.

 • Εκδηλώσεις
  Πρωτοβουλίες για την προώθηση θεμάτων πολιτισμού και ανάπτυξης
  Ομιλίες, ημερίδες και οργανωμένες επισκέψεις στα νησιά για την ευαισθητοποίηση και τη γνωριμία με τον πολιτισμό, τους κατοίκους, τους τόπους και τα ιδιαίτερα προβλήματά τους. Εκθέσεις ζωγραφικής με έργα παιδιών από τα νησιά. Εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για δασκάλους. Εκδρομές των μελών και φίλων του Συνδέσμου και ξεναγήσεις σε χώρους με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον.Copyright © 2008 Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας. All rights reserved.                                                  Επιμέλεια ιστοσελίδας »
Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210 3252012 - Fax: 210 7711804 - e-mail: info@filoitounisiou.gr