MuSifanto 2019 - Μουσικός Περίπατος & μαθητική συναυλία κιθάρας, κοντραμπάσου & μονωδίας

/, Νέα/Μουσικός Περίπατος & μαθητική συναυλία κιθάρας, κοντραμπάσου & μονωδίας

Μουσικός Περίπατος & μαθητική συναυλία κιθάρας, κοντραμπάσου & μονωδίας

2019-07-10T21:24:04+00:00

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 – Μουσικός Περίπατος – Μαθητική συναυλία κιθάρας – κοντραμπάσου – μονωδίας

Το MuSifanto – 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο ολοκληρώθηκε με μια πολυποίκιλη βραδιά αισθητικής και καλλιτεχνικής απόλαυσης.

Ο Μουσικός Περίπατος, μια από τις πιο αγαπημένες εκδηλώσεις του MuSifanto, ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Απολλωνίας. Στο παλιό μονοπάτι που οδηγεί από την Απολλωνία στο Κάτω Πετάλι ανάμεσα σε αμπέλια, περιβόλια και μικρά εκκλησάκια, ο κόσμος άκουγε ξαφνικά μουσική και ανακάλυπτε τους μουσικούς να ερμηνεύουν έργα από διαφορετικές εποχές. Στην πλατεία της Απολλωνίας η Κική Ανωμεριανάκη (τρομπέτα) και ο Άγγελος Μπότσης (κιθάρα) ερμήνευσαν έργα των H.Purcell και P.I.Tchaikovsky. Στην ησυχία του απογεύματος ο Όσβαλντ Αμιράλης (κοντραμπάσο) ερμήνευσε J. S. Bach. Στο εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη Πρόδρομου ο Αλέξανδρος Κάλκος (αναγεννησιακή κιθάρα) ερμήνευσε έργα του A. Le Roy και του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου του 8ου. Στην ταράτσα ενός παραδοσιακού σπιτιού η Έλλη Λουκά έπαιξε φλάουτο, ενώ στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου οι Σεμέλη Κωστούρου, Παναγιώτα Καλαβριζιώτη και Ρεζάρτα Κρούγια, μέλη του Aten string quartet, ερμήνευσαν το τρίο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα του Αlexander Borodin πάνω στο ρώσικο παραδοσιακό τραγούδι “Chem tebya ya ogorchila”. Τον Μουσικό Περίπατο σχεδίασε η Αμαλία Κουντούρη και οδήγησε ο Φάνης Ζαχόπουλος.

Ο περίπατος κατέληξε στην πλατεία του Κάτω Πεταλιού, κάτω από το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη”, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία κιθάρας, κοντραμπάσου και μονωδίας. Ερμηνευτές της συναυλίας ήταν οι σπουδαστές και οι δάσκαλοι των αντίστοιχων σεμιναρίων του MuSifanto 2019.

Οι κιθαριστές υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κουρζάκη παρουσίασαν έργα των Yann Tiersen, F. Tárrega, Edward Grieg, W. A. Mozart, John Whitworth και L. v. Beethoven. Συμμετείχαν ο Marco Ramelli, o Άγγελος Μπότσης, ο Τάκης Γιαννόπουλος, ο Νικήτας Μιχαλόπουλος και η Λέττα Βασίλειου.

Ο κοντραμπασίστας Oswald Amiralis παρουσίασε τη σύνθεσή του “Ostinato” για κιθάρα και κοντραμπάσο με τον σολίστ της κιθάρας Αλέξανδρο Κάλκο. Ο δημιουργός του «Freudenstein-minibass» Claus Freudenstein παρουσίασε το mini bass, ενώ έργα του ερμήνευσαν ο σολίστ κοντραμπάσου και κορυφαίος Α’ της Συμφωνικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασίλης Παπαβασιλείου και η μαθήτρια του σεμιναρίου Έφη Σακελλάρη.

Οι μαθητές της μονωδίας υπό την καθοδήγηση της μέτζο σοπράνο Ειρήνης Καράγιαννη παρουσίασαν έργα των: W. Gomez, Α. Scarlatti, L. v. Beethoven, Θ. Σακελλαρίδη, G. Verdi, G. Bizet και Cl. M. Schoenberg.

Η βραδιά έκλεισε με την πρώτη προβολή του video AIR J.S. BACH που δημιούργησε ο Δημήτρης Κουρζάκης με άξονα το δεύτερο μέρος (Air) από την Σουίτα αρ. 3, σε Ρε Μείζονα BWV 1068 του J.S.Bach. Οι μαθητές της κιθάρας τεσσάρων μουσικών εργαστηρίων, αν και διασκορπισμένοι σε μακρινά νησιά του Αιγαίου, συμπράττουν μουσικά στην ερμηνεία του ίδιου κλασικού κομματιού, αναδεικνύοντας τη σημασία του έργου του Συνδέσμου στα Μουσικά Εργαστήρια. Ευχαριστούμε θερμά το Δημήτρη Κουρζάκη για τη δημιουργία του video!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Photo credits: Yorgos Kyvernitis / Photography