Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2018

//Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2018

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2018

2019-07-28T17:48:18+00:00

Μία λυρική είσοδο στην περίοδο των γιορτών πρόσφερε ο Σύνδεσμος στους φίλους του, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στο καθ’ όλα εξαίρετο περιβάλλον του Μουσείου Μπενάκη της οδού Κουμπάρη.

Η αισθητική απόλαυση, που στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου συνδυάζεται πάντα με Πολιτισμό, ξεκίνησε στο ισόγειο του Μουσείου με μία ξενάγηση σε τμήματα της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής από την Επιμελήτριά της κ. Μαρία Βερύκοκου και τo μέλος του Δ.Σ. κ. Κατερίνα Κορρέ – Ζωγράφου, ομότιμη καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι θαυμάσιες φορητές εικόνες και τα πολύτιμα κοσμήματα ήταν η καλύτερη εισαγωγή στη θρησκευτικότητα των ημερών. Τον θαυμασμό όλων προκάλεσε ένας σπάνιος χρυσοκέντητος επιτάφιος του 14ου αιώνα που προσγράφεται στα αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης και προέρχεται από το κληροδότημα Αναστασίου και Μαρίας Βαλαδώρου.

Στη συνέχεια στο κυλικείο του Μουσείου με την όμορφη διακόσμηση και την εξαιρετική θέα απολαύσαμε ζεστό κόκκινο κρασί και γευστικά μεζεδάκια.

Επιστέγασμα της εκδήλωσης υπήρξε το πρόγραμμα «Γιορτές με ελληνικό τραγούδι» με ακούσματα από τα έντεχνα δημιουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων συνθετών τραγουδισμένα από τις μαθήτριες της μέτζο σοπράνο κ. Ειρήνης Καράγιαννη, τις κυρίες Μαρία Αλαμανή, Δέσποινα Ζάφτη, Μαύρα-Μαρία Θεοδωρακοπούλου και Χριστιάννα Τσούχλου. Στο πιάνο η κ. Λούση Χριστοδούλου.

Με ανταλλαγή ευχών και την υπόσχεση για συνέχιση της παραγωγής Πολιτισμού από τον Σύνδεσμο και στο 2019 τέλειωσε η βραδιά.

Ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς για την ευγενική προσφορά τους για τον λαχνό της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής:

Kalamaki Beach Hotel, Ίσθμια Κορίνθου,
Ξενοδοχείο Νύμφες, Σίφνος,
Porto Veneziano, Χανιά,
Ξενοδοχείο Ναΐας, Σέριφος
Εκδόσεις Ψυχογιός
Εκδόσεις Καπόν
Ζαχαροπλαστείο Κοσμικόν
Κομμωτήριο ΤΕΟ -Κηφισιά
Εθνική Λυρική Σκηνή
Εταιρία Λιπαντικών FUCHS HELLAS ABEE