Ανακοίνωση Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2018

/, Νέα, Τα παιδιά ζωγραφίζουν/Ανακοίνωση Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2018

Ανακοίνωση Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2018

2018-11-19T10:02:53+00:00

Για μία ακόμα χρονιά ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» οργανώνει τον ετήσιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων με θέμα:

«Θαλασσινά Τραγούδια»

 Πιστεύουμε πως η Ελλάδα με την πλούσια ναυτική παράδοση και τα καθημερινά ερεθίσματα που προσφέρει η θάλασσα διαθέτει ένα μεγάλο πλούτο τραγουδιών σχετικά με αυτήν, τα καράβια, τους καπετάνιους, τους ναυτικούς τις αγωνίες της ξενιτιάς, τις γιορτές, και τις χαρές της. Τραγούδια για τους ψαράδες, τις ψαροπούλες, το θαλασσινό ζωικό βασίλειο (ψάρια, καβούρια, κ.λπ.) παραδοσιακά, δημοτικά και σύγχρονα.

Προτείνουμε λοιπόν στα παιδιά να ψάξουν και να επιλέξουν το τραγούδι «τους» και με οδηγό τη φαντασία και τη δική τους έμπνευση να το ζωγραφίσουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τα αφήσουμε να δημιουργήσουν μόνα τους χωρίς τη βοήθεια των ενηλίκων και χωρίς να αντιγράψουν σχέδια ή εικόνες από κάπου αλλού.

Οι διαστάσεις των έργων πρέπει να είναι 30 x 50 εκ., να είναι ζωγραφική και όχι κολλάζ, και να μην χρησιμοποιηθούν δύο ειδών μπογιές (π.χ. νερομπογιές και ξυλομπογιές) στο ίδιο έργο, χρωματιστά χαρτόνια ή χάρακας.

Στην πίσω πλευρά κάθε σχεδίου θα πρέπει να είναι γραμμένα με μολύβι, το όνομα, η ηλικία, το σχολείο, το νησί ή η παράκτια πόλη, η τάξη, ο τίτλος του έργου, το τηλέφωνο σχολείου.

Παρακαλούμε το έργο να είναι σε χαρτί ιχνογραφίας. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, ας είναι σε χαρτί σκληρότερο από αυτό του τετραδίου και πάντως ΟΧΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ.

Η κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται και πάλι από καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λύπη της, θα απορρίψει τις συμμετοχές που έχουν παραβεί κάποιον από αυτούς τους όρους.

Τα έργα θα πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2019 στη διεύθυνση: Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην γραμματέα του Συνδέσμου, κυρία Άννα Φωκά, τηλ. 2103252012, ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση filoi@filoitounisiou.gr